Bitcoin når ny rekordnivå över 30 000 dollar

Den populära kryptovalutan Bitcoin har ännu en gång nått en ny rekordnivå. En stor uppgång under december månad som fortsatt under de första dagarna i januari har bidragit till att Bitcoin uppnått det högsta priset någonsin. Under lördagen passerade Bitcoin 30 000 dollar och under eftermiddagen fortsatte uppgången till över 32 000 dollar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit

Ny rekordnivå för Bitcoin

bitcoin låg volatilitet

Bitcoin fortsätter att öka i värde och under de första dagarna i januari har nya rekordnivåer uppnåtts. Kryptovalutan har haft en bred uppgång under december månad och steg med närmare 50 procent. Den sista dagen på året passerade kryptovalutan rekordnivåer då en Bitcoin kostade 29 000 dollar.

Den nya rekordnivån har redan under de två första dagarna i januari passerats med råge.  Uppgången har fortsatt under lördagen den 2 januari då priset på Bitcoin passerade 30 000 dollar och fortsatte stiga ytterligare under eftermiddagen över 32 000 dollar.

Ökad riskvilja på marknaden

Flera analytiker är oense om anledningarna till Bitcoins snabba ökning. Marknadens ökade riskvilja och finansiella institutioners ökade intresse för marknaden diskuteras till viss del ligga bakom prisökningen. Till exempel godkänner Paypal numera kryptovaluta som betalmedel.

Enligt en artikel från Bloomberg delar snabba prisökning upp analytiker i två läger där den ena sidan ser ökningen som ett resultat av att kryptovalutor används som en hedging mot dollarns svaga utveckling och inflationsrisken, medan den andra sidan ifrågasätter Bitcoins giltighet som en tillgångsklass givet Bitcoins spekulativa natur och volatilitet. Enligt artikeln finns en del “red flags” att hålla koll på vid den nuvarande värderingen vilket kan påverka Bitcoins utveckling framöver. 

Läs också: Handla kryptovaluta

Kurser i realtid

Fler nyheter

Handelsplattformar

Plus500 CFD-handel

76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

eToro logo grön

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.