Betala med kryptovaluta hos Paypal

Kryptovaluta som betalningsmedel har visat sig bli mer och mer populärt även hos bolag som tidigare ställt sig frågande till betalningsmedlet. Ett av de bolag som sedan oktober tar emot kryptovaluta som betalning är den amerikanska betaljätten Paypal. Bolaget planerar även att utöka tjänsterna inom kryptovaluta genom ett uppköp.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit

Kryptovalutor nu som möjligt betalmedel hos Paypal

Kryptovaluta Paypal

Kryptovaluta som betalmedel börjar sakta men säkert röra sig mot vardagliga betalningstjänster. Sedan mitten av oktober är det till exempel möjligt att betala med kryptovalutor, bland annat Bitcoin, som betalmedel hos den amerikanska betaljätten Paypal. Bitcoinkursen steg till en nivå över 13 000 dollar efter nyheten, en nivå som inte är uppnådd sedan juli 2019.

Bolaget har under en längre tid intresserat sig för kryptovalutor som betalmedel och planerar även att göra ytterligare aktioner inom segmentet genom bland annat uppköp.

Paypal planerar uppköp av kryptobolaget Bitgo

Enligt en artikel publicerad av Di Digital planerar Paypal att öka sin närvaro ytterligare inom segmentet genom ett uppköp av kryptobolaget Bitgo. Enligt artikeln pågår samtal mellan Paypal och Bitgo gällande ett potentiellt uppköp av bolaget. Om affären blir av är Paypal även intresserad av ytterligare kryptobolag enligt samma källa. 

Bitgo är en slags plattform där kryptoinvesterare kan förvara sin tillgångar. Det är även en slags virtuell plånbok för kryptovalutor. Bolaget grundades 2013 och tog i senaste investeringsrunda in ca 500 miljoner kronor till en värdering på 1,5 miljarder kronor. Bitgo har nyligen ansökt om en amerikansk banklicens.

Läs mer om handel med kryptovaluta här. 

Kurser i realtid

Fler nyheter

Handelsplattformar

Plus500 CFD-handel

76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

eToro logo grön

67% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.