Om oss

Läs allt om sajten cfdinfo.se. Här hittar du allt från vår vision, personerna bakom och mycket annat. 

Om CFD INFO

Cfdinfo.se (CFD INFO) är en svensk hemsida som behandlar ämnet Contract for difference (CFD). CFD är ett derivatinstrument som är konstruerat för spekulation i prisutvecklingen i underliggande tillgångar. 

Webbplatsen skapades 2020 i syfte att öka svenskars medvetande och förståelse för CFD eftersom det är ett komplext derivatinstrument som ökar i popularitet världen över till följd av ökad marknadsföring och ett växande intresse för trading.

Vi tycker det är viktigt att de som överväger att börja tillämpa CFD i sin handelsstrategi är medvetna om fördelar och risker med kontrakten samt hur kontrakten är konstruerade och vilka användningsområden som finns. 

För att underlätta har vi skrivit övergripande texter om bland annat CFD-handel och CFD:s konstruktion, blandat med mer specifika avsnitt om exempelvis användningsområden som: forex trading, aktiehandel m.m. 

På sidan hittar du även information om olika specifika strategier, handelsplattformar och relevanta ekonominyheter. 

Juridisk friskrivning​

Informationen på CFD INFO är tänkt att ge våra besökare en grundläggande förståelse för CFD-kontrakt, bland annat genom att beskriva dess uppbyggnad, struktur, attribut, användningsområden och redogöra för olika handelsplattformar. Informationen ska däremot inte på något sätt tolkas som rådgivning. 

Vi har som ambition att hålla materialet på webbplatsen uppdaterat och relevant i största möjliga mån och genomför därför regelbundna faktakontroller, men med tanke på fältets vidd finns risken att vissa ändringar undgår oss. Därför kan vi inte garantera att information på webbplatsen alltid är korrekt. 

Det finns en utförligare beskrivning av det vi behandlar i detta avsnitt i våra Användarvillkor

Handel med finansiella instrument är förknippat med risk och kan resultera i värdeökning eller värdeminskning i ditt satsade kapital. CFD är ett derivatinstrument med hävstång vilket innebär att du kan förlora mer pengar än det du investerat. Inget du läser på webbplatsen ska betraktas som ekonomisk eller juridisk rådgivning. Kontrollera alltid att informationen som angivits på vår webbplats är aktuell.

Ägs av Lasserk AB

CFD INFO ägs och drivs av Lasserk.

Lasserk Kreditbetyg AA

Företagsuppgifter

Namn: Lasserk AB
Org. nummer: 559124-6011
Besöksadress: Artillerigatan 42
E-post: contact@lasserk.com

Öppettider

Måndag – Fredag
09:00 – 17:00

Skribent

Markus Larsson

Civilekonom

Bakgrund
Markus är utbildad civilekonom och avlade sin ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet 2012. Han har jobbat på en av de svenska storbankerna och privat har han handlat med värdepapper i över 10 år.

Markus intresserade sig för CFD under sin studietid och han skrev sin kandidatuppsats om ämnet höstterminen 2010. Sedan dess har han noga följt instrumentets utbredning på marknaden.