Elon Musk köper Twitter

Det har varit en diskussion sedan mitten av april när Musk la ett bud på Twitter. I måndags gick köpet igenom och det innebär att Elon Musk blir ny ägare av Twitter och köper loss bolaget från börsen.

Elon musk köper twitter

Innehållsförteckning

Twitter köps för 44 miljarder dollar

I måndags blev det klart. Elon Musk köper Twitter för 44 miljarder dollar. Det har gått nästan två veckor sedan Musk först la ett bud på den sociala plattformen.

Priset som parterna kom överens om i måndags är på en miljard mer än det bud som presenterades för två veckor sedan. 

Köpet innebär att Teslagrundaren Elon Musk blir ny ägare av Twitter och bolaget avnoteras från börsen. Det har gått nio år sedan bolaget först noterades.

Planer för Twitters framtid

Musk meddelar i och med förvärvet vikten av den sociala plattformen. Han säger i pressmeddelandet att det fria ordet är en grundsten i en fungerande demokrati och att Twitter är det digitala allmänna torget där ämnen avgörande för framtiden och för mänskligheten debatteras.

Vidare säger han i pressmeddelandet att Twitter har en enorm potential. Han nämner bland annat att han vill förbättra Twitter med nya funktioner, göra algoritmerna till öppen källkod för att öka förtroendet, besegra spambotar och säkerställa att alla användare är riktiga människor (Källa). 

Det ska onekligen bli intressant att följa den sociala plattformens utvecklingen efter uppköpet. 

Läs mer om aktier:

Aktiehandel
Handla utländska aktier
Blanka aktier

Markus Larsson

Markus Larsson

Civilekonom

Om författaren

Bakgrund
Markus är utbildad civilekonom och avlade sin ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet 2012. Han har jobbat på en av de svenska storbankerna och har han handlat med värdepapper i över 10 år.

Markus intresserade sig för CFD under sin studietid och han skrev sin kandidatuppsats om ämnet höstterminen 2010. Sedan dess har han noga följt instrumentets utbredning på marknaden. 

Fler artiklar

Kurser i realtid