El Salvador erkänner Bitcoin som betalmedel

El Salvador har som första land erkänt Bitcoin som betalmedel i landet. Landets president meddelade i veckan att de kommer ta fram ett lagförslag som innebär att kryptovalutan kommer att accepteras som betalmedel i landet. Diskussionerna kring kryptovalutan fortsätter och det ska bli intressant att se hur marknaden reagerar. 

El Salvador Bitcoin

Innehållsförteckning

Bitcoin som officiellt betalningsmedel i El Salvador

El Salvadors president gick i veckan ut med information om att landet kommer ta fram ett lagförslag som innebär att Bitcoin accepteras som ett officiellt betalmedel i landet. Lagförslaget kommer enligt en artikel från SVT Nyheter läggas fram till landets kongress nästa vecka. 

Enligt presidenten Nayib Bukele kommer lagförslaget på kort sikt innebära fler jobb och hjälpa människor som står utanför den formella ekonomin. Det är också ett sätt för utvandrade salvadoraner att skicka pengar till sina släktingar i landet.

Genom att skicka Bitcoin undviker de dyra avgifter. Enligt artikeln saknar 70 procent av befolkningen ett bankkonto. Många är också beroende av finansiellt stöd från släktingar som bor utomlands. 

Effekt på Bitcoins prisutveckling

Det kommer bli intressant att följa prisutvecklingen på Bitcoin framöver. Krytopvalutan har ju svängt kraftigt den senaste månaden och fick nästan värdet halverat under en månads tid. I skrivande stund handlas Bitcoin för strax över 36 000 USD. Det är en ökning med mer än 8% bara idag. 

Vi har tidigare skrivit om faktorer som kan påverka Bitcoins utveckling. Att fler och fler accepterar Bitcoin som ett betalningsmedel kan ha viss påverkan på prisutvecklingen. Kryptovalutan är dock väldigt volatil och flera faktorer spelar in. 

Det kommer bli intressant att följa prisutvecklingen den senaste tiden och se hur marknaden reagerar. Se vårt avsnitt om Bitcoin för mer information om CFD handel med Bitcoin. 

Markus Larsson

Markus Larsson

Civilekonom

Om författaren

Bakgrund
Markus är utbildad civilekonom och avlade sin ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet 2012. Han har jobbat på en av de svenska storbankerna och har han handlat med värdepapper i över 10 år.

Markus intresserade sig för CFD under sin studietid och han skrev sin kandidatuppsats om ämnet höstterminen 2010. Sedan dess har han noga följt instrumentets utbredning på marknaden. 

Fler artiklar

Läs också

Kurser i realtid