CFD Info logotyp

Allt om eToro

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

eToro CFD-handel

eToro är en av världens marknadsledande sociala handelsplattformar som bland annat erbjuder CFD-handel och traditionell handel i aktier och kryptovalutor. Bolaget erbjuder ett brett utbud av underliggande tillgångar för CFD-handel med bland annat aktier, råvaror, index, valutor och kryptovalutor. 

Bolaget ger dig möjlighet att välja olika typer av underliggande instrument och hävstångseffekter till din CFD-handel. Du har även möjlighet att kontrollera din handel med olika handelsverktyg. Bolaget erbjuder bland annat ett handelsverktyg för Stop Loss som du kan aktivera för att begränsa din förlust.  

eToro erbjuder ett etablerat socialt nätverk för handel som gör att du kan diskutera och lära dig av andra traders. Du har även möjlighet att använda funktionen CopyTrader som låter dig följa andra traders och kopiera deras affärer i realtid.

Bolaget ger dig även möjlighet att skapa ett demokonto hos bolaget och testa på CFD-handel med fiktiva pengar. Ett demokonto är ett bra sätt för dig att skapa dig en förståelse för CFD-handel. Det är väldigt viktigt att du förstår CFD-handel och dess risker innan du börjar handla. 

Tillgängliga marknader hos eToro

eToro ger dig möjlighet att handla med flera olika typer av underliggande finansiella instrument på flera olika typer av marknader. Du kan exempelvis handla aktier som underliggande instrument på de största och mest etablerade marknaderna i Europa, Nordamerika, Asien och Mellanöstern. Du kan även välja att investera i olika branscher såsom finans, industri, teknik och konsumentvaror. 

Utbudet av länder och branscher varierar beroende på vilket underliggande finansiellt instrument som du väljer till din CFD-handel. Om du vill investera i flera olika marknader och länder erbjuder eToro olika typer av index till exempel som är branschspecifika och som inkluderar flera olika börsmarknader. 

För att du ska ha bättre kontroll över din investering är det viktigt att du vid val av marknad och underliggande tillgång väljer en marknad som du har förståelse för. Välj aldrig en marknad som du inte har förståelse för. Det kan leda till att du tar enorma risker och kan förlora väldigt mycket pengar. 

Demokonto och guider

Hos eToro går det att skapa ett demokonto för att testa på plattformen utan att sätta in pengar. För att skapa ett demokonto hos eToro behövs:

  1. Ett användarnamn
  2. Din epostadress
  3. Ett lösenord

Genom att testa på eToro med ett demokonto kan man på ett bra sätt utvärdera handelsplattformen och bestämma sig ifall man vill öppna ett vanligt konto. För att uppgradera sitt demokonto till ett vanligt konto behöver man sedan sätta in pengar. 

Om eToro

eToro grundades 2007 och har sitt säte i Limassol på Cypern. Bolagets handelsplattform är en av världens största för valutahandel och CFD-handel. Det är specialiserat på social trading och var först på marknaden att erbjuda en funktion där du har möjlighet att kopiera valutahandlare automatiskt efter en förutbestämd risknivå. 

I Europa heter bolaget eToro (Europe) Ltd och är auktoriserat och reglerat av Cyprus Securities and Exchange Commission med licensnummer 109/10. Bolaget har även separata filialer i Storbritannien och Australien. 

eToro erbjuder ett omfattande utbud av finansiella instrument som underliggande tillgångar till CFD-handel och är en marknadsledande aktör inom branschen. För mer information om bolaget och deras fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida.

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Tillgängliga finansiella instrument hos eToro

eToro erbjuder flera olika typer av underliggande finansiella instrument som du kan välja till din CFD-handel. För närvarande erbjuder bolaget CFD-handel inom Index, Aktier, Valuta, Kryptovaluta, Råvaror och ETF:er. Beroende på vilken underliggande tillgång som du väljer erbjuder bolaget olika typer av hävstångseffekter. Vid val av hävstångseffekt och marknad säkerställ att du förstår riskerna med CFD-handel. 

Aktier

eToro erbjuder störst utbud av aktier som underliggande tillgång till CFD-handel. Bolaget har delat upp aktierna baserat på olika branscher, marknader och länder. eToro erbjuder en smidig sökfunktion där du lätt kan navigera dig till bolag inom en viss bransch som exempelvis teknik eller en aktie på en viss marknad som exempelvis Frankfurtbörsen. 

Bolaget erbjuder aktier som är listade i ca 16 olika länder däribland finns de flesta stora börserna i Europa och Nordamerika men även Hong Kong och Saudiarabien. Utbudet varierar i respektive land beroende på hur likvid aktiehandeln är. 

eToro erbjuder en hävstångseffekt för aktier med upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Index

eToro erbjuder olika typer av index som underliggande tillgång till CFD-handel. Det finns bland annat landspecifika aktieindex som följer rörelser på de största aktierna på den marknaden. Det finns även valutaspecifika index som följer förändringen hos olika valutapar. 

Totalt erbjuder eToro ca 13 olika index som du kan välja som underliggande tillgång. Aktieindex finns bland annat för länder som Australien, Kina, USA, Spanien, Tyskland och Frankrike. Valutaindex erbjuder bolaget för valutor som Euro och Dollar. 

eToro erbjuder en hävstångseffekt för CFD-handel med index som underliggande tillgång med upp till 1:20 för stora aktieindex och 1:10 för mindre aktieindex, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 respektive 10 000 kronor.

Valuta

eToro erbjuder upp till närmare 50 olika valutapar som underliggande tillgång till CFD-handel. Det finns bland annat möjlighet att välja de vanligaste valutaparen som EUR/GBP, EUR/USD och USD/JPY. Utöver det finns även de nordiska valutorna inklusive SEK med flera olika valutaalternativ. 

Bolaget erbjuder en hävstångseffekt för valuta som underliggande tillgång med upp till 1:30 för större valutapar som exempelvis EUR/USD och 1:20 för mindre valutapar som exempelvis EUR/NZD. Det innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 30 000 respektive 20 000 kronor. 

Kryptovaluta

Bolaget erbjuder CFD-handel med kryptovaluta som underliggande tillgång med ett utbud upp till ca 17 olika typer av kryptovalutor. Bland de valbara kryptovalutorna finns de vanligaste Bitcoin och Ethereum men även mindre kryptovalutor som BNB och ZEC. 

Med kryptovaluta som underliggande tillgång kan du välja en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:2 hos eToro. Det innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 2 000 kronor. 

Råvaror

Plus500 erbjuder olika typer av råvaror som underliggande tillgångar till CFD-handel. Bolaget erbjuder ca 20 olika typer av råvaror. Det är möjligt att investerar i allt från olja, guld och silver till sojabönor och levande boskap som underliggande tillgångar. 

Med råvaror som underliggande tillgångar kan du handla med en hävstångseffekt upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

ETF:er

eToro erbjuder ett brett utbud av råvaror som underliggande tillgångar till CFD-handel. Bolaget erbjuder ca 17 olika råvaror som du kan välja som underliggande tillgång. Det är möjligt att investerar i allt från guld, silver och olja till kakao och bomull som underliggande tillgångar. 

Hävstångseffekten som bolaget erbjuder för CFD-handel med råvaror som underliggande tillgång varierar beroende på vilken råvara du väljer. Med guld som underliggande tillgång kan du handla med en hävstångseffekt upp till 1:20. Med övriga råvaror som underliggande tillgång kan du handla med en hävstångseffekt upp till 1:10. Det innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 respektive 10 000 kronor. 

Optioner

Bolaget erbjuder ett brett utbud av ETF:er eller de mest populära börshandlade fonderna som underliggande tillgång för CFD-handel. ETF:er finns bland annat med aktier, råvaror och index. eToro har upp till ca 145 olika ETF:er som underliggande tillgång till CFD-handel. 

Bolaget erbjuder en hävstångseffekt upp till 1:5 med ETF:er som underliggande tillgång. Det innebär att du med 1 000 kronor kan då en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Erbjudanden hos eToro

eToro erbjuder en mängd olika funktioner om du skapar ett konto hos bolaget. Bolaget erbjuder bland annat en social plattform där du kan diskutera handel med andra traders, ett gratis demokonto och olika handelsverktyg och stoppfunktioner. Se nedan för några av bolagets erbjudanden. För mer information om bolagets erbjudanden och fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida. 

Till webbplatsen

76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.