eToro logo grön
4.6/5

eToro

Vårt betyg: 4,6

68% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Senast uppdaterad: 2022-05-09

eToro recension 2022

eToro är en multiassetplattform som är specialiserade på social trading. Med sina över 20 miljoner registrerade användare är de en av världens största investeringsplattformar 2022

Antalet användare har ökat snabbt de senaste åren och kan härledas till en bra produktmix, smart marknadsföring och en användarvänlig plattform fylld med hjälpsamma handelsverktyg.

Merparten av handelsinstrumenten är tillgängliga via CFD-handel men till skillnad från många andra CFD-mäklare erbjuder eToro dig möjligheten att investera direkt i aktier och utvalda ETF:er.

eToro en av världens ledande plattformar för social trading. Kortfattat innebär det att ett nätverk av användare, både nybörjare och rutinerade handlare, kan kommunicera med varandra för att utbyta kunskap, erfarenheter och idéer. 

Som en förlängning av social trading finns copy trading tillgängligt för alla plattformens användare. Funktionerna CopyTrader och CopyPortfolios låter dig automatiskt kopiera utvalda handlare och portföljsammansättningar helt utan förvaltningsavgift.

eToro har över 1200 anställda världen runt som arbetar med att leverera en kundupplevelse och kundsupport av högsta kvalitet åt sina många användarna. Verksamheten bedrivs i enlighet med föreskrifter och förordningar från regulatoriska organisationer. Du kan därför vara säker på att eToro är en pålitlig och seriöst aktör, vilket är viktigt när handeln sker OTC. 

Huvudsakliga lärdomar från recension

 • eToro särskiljer sig mot andra plattformar i avseendet att de är specialiserade på social trading.
 • Genom Copy Trading är det möjlighet att kopiera utvalda handlares affärer.
 • eToro skiljer sig från många andra CFD-mäklare då de erbjuder både investeringar i aktier och ETF:er och inte enbart genom CFD.

I vår recension testar, utvärderar och betygsätter vi plattformen enligt de bedömningsfaktorer som ligger till grund för vårt omdöme. Vi reder också ut vad en social plattform är, vad du kan handla och hur du skapar ett konto. 

Recensionens syfte är att du som läsare ska få en bild hur eToro förhåller sig jämfört med andra handelsplattformar på den svenska marknaden.

eToro ranking

Bedömningspunkter
Handelsinstrument
4,5/5
Plattform & Verktyg
5/5
Mobilapp
5/5
Kundtjänst
4,5/5
Avgifter
4/5
eToro är en av de bästa handelsplattformarna enligt vår undersökning. Helhetsbetyget landar på hela 4,6/5.
Markus Larsson
Markus Larsson
Civilekonom

Innehållsförteckning

eToro översikt

eToro grundades 2006 av bröderna Yoni Assia och Ronen Assia tillsammans med David Ring. Själva handelsplattformen lanserades 2007. Yoni Assia har varit bolagets VD sedan starten. 

Företaget har sitt säte i Limassol på Cypern och är än så länge privatägt. Under 2021 aviserades skulle noteras under året, vilket senarelades till 2022. Detta genom en fusion med SPAC-bolaget FinTech Acquisition Corp. V.

Snabbfakta

Översikt eToro
Grundat
2007
Moderbolag
eToro Group Limited
Börsnoterat
Nej
EU-licens
eToro (Ltd licensnummer 109/10)
Svensk hemsida

Screenshots

5 steg för att börja handla

 1. Registrera ett konto hos eToro.
 2. Testa på plattformen genom att bedriva fiktiv handel med demofunktionen.
 3. Sätt in pengar för att handla på riktigt.
 4. Verifiera ditt konto när du satt in mer än 2250 USD.
 5. Välj handelsinstrument och börja handla.
Konto eToro
Minsta insättning
50 USD
Insättning med Swish
Nej
Verifiering med BankID
Nej

Handelsinstrument

Betyg: 4,5/5

Hos eToro kan du för närvarande handla med följande handelsinstrument:

Merparten av handelsinstrumenten är enbart tillgängliga genom CFD-handel. Undantaget är aktier och utvalda ETF:er som finns tillgängliga för CFD-handel och direktinvesteringar. 

Antalet handelsinstrument ligger strax över 3000 vilket är lägre än snittet jämfört med många av de stora CFD-mäklarna som IG och CMC Markets.

När vi analyserade utbudet av instrument kunde vi dock konstatera att merparten av de viktigaste marknaderna och tillgångarna finns att handla med.

Det faktum att eToro erbjuder flexibel hävstång för många handelsinstrument och möjligheten att direktinvestera gör att betyget hamnar på 4,5 istället för 4. 

Aktier

Aktier är det handelsinstrument där utbudet är störst. Populära aktier från 17 av världens största börser finns tillgängliga för handel. Däribland 44 av Sveriges största bolag, vilket innebär att utbudet av svenska aktier är större än OMX30. 

Vi ser det som en fördel att våra svenska storbolag erbjuds som valmöjlighet. Däremot hade vi gärna sett att utbudet av småbolagsaktier hade varit större. 

CFD-handel med aktier finns enbart tillgängligt med hävstång. För de flesta aktierna finns alternativen 1:2 (X2) och 1:5 (X5), men det kan avvika i vissa undantag. 

etoro aktiehandel med hävstång cfd
CFD-handel med aktier görs med hävstång. Illustrativa priser.

Väljer du att istället handla utan hävstång, vilket du gör om du klicka alternativet “X1”, investerar du direkt i aktien. Då rör det sig således inte om CFD-handel utan traditionell aktiehandel. Detta bekräftas på bilden nedan. Där kan du också se att aktiehandeln är provisionsfri och att det inte är någon nattavgift kopplad till direktinvesteringar. 

etoro aktiehandel courtagefritt
Aktiehandeln hos eToro är provisionsfri. Illustrativa priser.

Utbudet hos eToro lämpar sig bäst för dig som vill handla med stora och välkända aktier. Du som är mer intresserad av småbolag bör välja en annan handelsplattform. 

Index

Totalt finns det 13 olika index tillgängliga för CFD-handel. Majoriteten av index är stora aktieindex där börser från bland annat Australien, Kina, USA, Spanien, Tyskland och Frankrike finns representerade. Det går även att handla valutaindex i form av USD.  

För majoriteten av aktieindex går det att handla med en hävstång om 1:2 (X2), 1:5 (X5), 1:10 (X10) eller 1:20 (X20) vilket ger dig som trader stor kontroll över hur stor exponering du önskar. Tänk på att nattavgifter blir högre ju högre hävstång du väljer. 

Det går även att bedriva CFD-handel utan hävstång för index.  

Valuta

När det kommer till utbudet för valutahandel ligger eToro under snittet jämfört med andra stora nätmäklare med sina 49 valutapar. Snittet bland de mäklarna som vi utvärderat ligger mellan 60-70 valutapar.

Av allt att döma är det inte på antalet valutapar som eToro har lagt sitt fokus men vi gör ändå bedömningen att de viktigaste valutaparen är inkluderade i produktportföljen.

eToro erbjuder istället en stor flexibilitet i val av hävstång där de största valutaparen kan handlas med en hävstång om 1:1 (1X), 1:2 (X2), 1:5 (X5), 1:10 (X10), 1:20 (X20) eller 1:30 (X30). 

Den stora valmöjligheten gör att du som handlare bättre kan bestämma risknivån än hos andra plattformar. 

Läs mer om forex trading

Råvaror

Du har även möjlighet att handla med 31 olika typer av råvaror. I portföljen finns allt från olja, guld och silver till sojabönor och levande boskap som underliggande tillgångar. 

Den högsta tillåtna hävstången för råvaror, bortsett från guld och mindre råvaruindex, är 1:10. 

Läs mer om handel med råvaror

ETF:er

Utbudet av börshandlade fonder (ETF) är stort hos eToro och där sticker de ut från mängden. Med över 250 olika ETF:er ligger de långt över snittet bland nätmäklarna. 

Väljer du att handla utan hävstång investerar du i vissa fall direkt i den börshandlade fonden och i vissa fall rör det sig om CFD-handel. Det beror på vilket ETF du köper och därför är det noga att du kontrollerar att tillgången du vill handla faktiskt handlas i det format du vill åt. 

Se exempel på olika alternativ nedan.

Plattform och verktyg

Betyg: 5/5

eToro är en social plattform vilket innebär att ett nätverk av handlare kan skapa kontakt med varandra för att diskutera och hitta inspiration av varandra. När vi loggade in och testade plattformen för första gången slogs vi av hur lättanvändlig plattformen är.

Användarupplevelsen är tämligen unik och påminner om en blandning av Facebook och en investeringsplattform. Den sociala aspekten ger en personlig prägel och lägger grunden för copy trading. 

Plattformens struktur gör att vi bedömer att eToro passar både nybörjare och rutinerade handlare.

Vi rekommenderar dock att nybörjare börjar med virtuell handel innan de går över till verklig handel. Det virtuella kontot är laddat med ett fiktivt belopp om 100 000 USD.  

etoro plattform start

Social handelsplattform

Klickar du på flaggan högst upp i navigeringsmenyn kommer du till din egen profilsida. Där kan du ladda upp en profilbild, lägga till din biografi och posta inlägg. Upplägget påminner väldigt mycket om Facebook och de som besöker din profil kan interagera med dig genom att svara på dina inlägg. 

De kan även se statistik på din handel, vilka bolag du investerat i och diagram över din utveckling om du väljer att hålla profilen offentlig. 

På samma sätt kan du också besöka andra profiler och se samma information. Hittar du en investerare du tycker om kan du välja att kopiera personen i fråga.

Navigering i plattformen

I navigeringsmenyn hittar du först en rullgardinsmenyn där du väljer om du vill se över din virtuella portfölj eller riktiga portfölj. 

Detta följs av de övriga funktionerna som är indelade i tre kategorier:

 • Handla
 • Upptäck
 • Mer

Handla: här hittar du din bevakningslista, din portfölj och nyhetsflödet.

Upptäck: sektionen där dels alla marknader och tillgångar finns tillgängliga men även funktionerna för Copy Trading: CopyTrader och CopyPortfolios. 

Mer: Blandade funktioner som eToro Club, bjud in vänner, ta ut pengar och en rundtur av plattformen.

Copy Trading

Funktioner som CopyTrader och CopyPortfolios kostar inget extra att nyttja. Det är enbart handelskostnaderna kopplade till affärerna som debiteras.  

Plattform eToro
Handel i SEK
Nej
Demokonto
Ja
Copy trading
Ja

eToro mobilapp

Betyg: 5/5

eToro har lyckats förmedla känslan från sin webbaserade plattform till sin app på ett föredömligt sätt. Vi testade mobilappen från iPhone och konstaterade att mobilupplevelsen är utmärkt – precis som den är på den webbaserade versionen. 

Den stora skillnaden från webbversionen, där du möts av navigeringsmenyn till vänster av skärmen, är att hittar du navigeringsmenyn uppe till vänster i form av en hamburgermeny om du loggar in via appen.

Mobilappen finns tillgänglig för både Android och iPhone. Appen har fått väldigt fina omdömen i både App Store och Google Play. 

Kundtjänst

Betyg: 4,5/5

Kundtjänsten är öppen 24 timmar om dygnet mellan måndag till fredag. Under helger håller de stängt.

Det går att hitta svar på många frågor i olika guider och på deras FAQ. Hittar du inte svaret du söker kan du höra av dig till kundtjänsten. 

Kundtjänsten nås i första hand via hemsidans kontaktformulär eller chattfunktion. I vissa fall kan ärenden diskuteras via e-mail.

Däremot finns det inget telefonnummer att ringa. 

eToro avgifter och kostnader

Betyg: 4/5

Uppstartskostnader

Att öppna konto hos eToro är helt gratis. Det är alltså inga handläggningskostnader eller liknande kopplade till själva uppstarten av ditt konto.

Insättningsavgift

Det tillkommer ingen insättningsavgift när du vill fylla på ditt konto. Däremot får du betala en växlingsavgift om du gör insättningar i andra valutor än USD. 

Avgift för uttag

Uttag kostar 5 USD och precis som för insättningar tillkommer en växlingsavgift om uttagen görs i andra valutor än USD. 

Handelskostnader för CFD

Handelskostnaderna kopplade till CFD-handel härleds till spreadar och nattavgifter, och påverkas av vilken underliggande tillgång du väljer att investera i.

Avgifter för aktiehandel

Väljer du att investera i aktier utan hävstång rör det sig om traditionell aktiehandel och det är helt befriat från handelskostnader på plattformen. 

Inaktivitetsavgift

Loggar du inte in på ditt konto på 12 månader kommer ditt konto att börja debiteras med 10 USD per månad till dess att du loggar in igen. Beloppet dras från kontots disponibla saldo.

eToro är inte ensamma om att ha en inaktivitetsavgift men det är en avgift vi inte alls tycker om och som drar ner betyget. 

Kostnader eToro
Uppstartskostnad
0
Avgift för insättningar
0
Avgift för uttag
5 USD
Inaktivitetsavgift
10 USD per månad
Klassas som inaktiv
Efter 12 månader

eToros Omdöme

Vad säger eToros kunder om tjänsterna de erbjuder? För att få en uppfattning om vad kunderna tycker har vi tittat på offentliga kundomdömen. 

Trustpilot

Över 10500 personer har lämnat sina kundomrömden hos Trustpilot där eToro i dagsläget har ett snittbetyg på 4 av 5. Enligt betygskalan är det generella omdömet “Bra” vilket kan utläsas på bilden. 

Det som sticker ut är att majoriteten av de som lämnat sina omdömen har valt “Mycket bra” (47%) eller “Mycket dålig” (32%). Vi grävde vidare och upptäckte att många av de som lämnat omdömet “Mycket dåligt” var missnöjda med processen för uttag, verifiering eller någon affär som gått fel.

etoro Trustpilot november 2021

Hemsidan

På sin egen hemsida har de betydligt bättre omdömen. Där har över 3500 personer lämnat sina omdömen och snittbetyget ligger på 4,78 av 5 vilket vi klassar som mycket bra. 

eToros kundomdömen från hemsida
Kundomdömen från hemsida.

eToro App Store

Även på App Store har de ett betydligt bättre omdöme än hos Trustpilot. Som det går att utläsa på bilden ligger snittbetyget på 4/5 och det är närmare 300 personer som har lämnat sina omdömen. 

Av de kommentarer som finns tillgängliga går det att utläsa att de som lämnat höga betyg tycker att det mesta är bra bortsett från höga avgifter (exempelvis avgiften på $5 för uttag). 

eToro app store omdöme
Kundomdömen från App Store.

Tillsyn och reglering

eToro (Europe) Ltd. är ett företag för finansiella tjänster som har godkänts och regleras av Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) under licensnummer 109/10. 

eToro (UK) Ltd. är ett företag för finansiella tjänster som som har godkänts och regleras av Financial Conduct Authority (FCA) under licens FRN 583263.

eToro AUS Capital Pty Ltd. är auktoriserat av Australian Securities and Investments Commission (ASIC) att tillhandahålla finansiella tjänster under Australian Financial Services Licensce 491139.

Sponsring och samarbeten

eToro sponsrar ett stort antal välkända fotbollsklubbar i Europa, framför allt i engelska Premier League. Nedan följer en lista med ett urval av aktuella samarbeten 2022: 

 • Burnley
 • Crystal Palace
 • Everton
 • Leicester City
 • Southampton
 • West Bromwich Albion
 • FC Augsburg
 • 1. FC Köln
 • Hamburger SV
 • Union Berlin
 • Vfl Wolfsburg
 • Eintracht Frankfurt
 • FC Midtjylland
 • AS Monaco

Fördelar och nackdelar med eToro

Fördelar

Nackdelar

Slutsats

Sammanfattningsvis bedömer vi att eToro är en handelsplattform som satt användarvänligheten i fokus. Vi upplever att handeln blir mer personlig tack vare social trading och att mycket kunskap och lärdomar finns att hämta av andra medlemmar i nätverket. 

Styrkan ligger framför allt i plattformens många breda funktioner som gör att den passar både nybörjare och rutinerade handlare.

Nybörjare kan dra fördel av stödet för copy trading och möjligheten att handla utan hävstång eftersom handel med hävstång höjer risknivån. 

Rutinerade handlare och investerare har tillgång till ett stort antal handelsinstrument i många marknader och olika grader hävstång. Är du skicklig nog att andra för upp ögonen för dig kan du tjäna pengar på att de kopierar din portfölj.

Däremot bör handlare som är intresserade av mindre listor välja en annan plattform där utbudet är bredare. 

Vi uppskattar möjligheten att kunna äga aktier i en depå eftersom det påvisar att eToro även vill ha långsiktiga investerare som kunder utöver traders. Fast som svensk är det i de flesta fall mer fördelaktigt att bedriva aktiehandel hos en investeringsplattform som erbjuder ISK. Därför bedömer vi att den möjligheten lämpar sig bäst för internationella kunder och de som vill använda copy trading. 

Helhetsbetyg

4.6/5

4,6

eToro disclaimer

eToro är en multiassetplattform som erbjuder möjligheten att investera i aktier och kryptotillgångar, såväl som handel med CFD.

CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 68 procent av privatinvesterare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du är införstådd med hur CFD:er fungerar och om du kan ta den höga risk att förlora pengar som det innebär.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Den presenterade handelshistoriken är mindre än fem hela år och kanske inte räcker som grund för investeringsbeslut.

Copy trading är en portföljhanteringstjänst som tillhandahålls av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserad och reglerad av Cyperns Securities and Exchange Commission.

eToro USA LLC erbjuder inte CFD: er och åtar sig inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation som upprättats av vår partner baserat på offentligt tillgängliga källor för icke-enhetsspecifik information om eToro.

Markus Larsson

Markus Larsson

Civilekonom

Om författaren

Bakgrund
Markus är utbildad civilekonom och avlade sin ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet 2012. Han har jobbat på en av de svenska storbankerna och har han handlat med värdepapper i över 10 år.

Markus intresserade sig för CFD under sin studietid och han skrev sin kandidatuppsats om ämnet höstterminen 2010. Sedan dess har han noga följt instrumentets utbredning på marknaden. 

FAQ

Det lägsta insättningsbeloppet är 50 dollar. 

Du kan registrera ett konto hos eToros registreringssida

Ja, personuppgifter och kortinformation skyddas av SSL-kryptering.

I Sverige kan du bedriva CFD-handel och investera direkt i aktier. 

Ja, eToro är en av världens största handelsplattformar med över 20 miljoner och bedriver verksamhet i enlighet med förordningarna från CySEC, FCAoch ASIC.

eToro logo grön
4.6/5

68% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.