CFD Info logotyp

Allt om Plus500

76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Plus500 CFD-handel

Plus500 är en av de marknadsledande plattformarna för CFD-handel. Genom handelsplattformen får man som handlare tillgång till en mängd olika typer av underliggande finansiella tillgångar som bland annat aktier, aktieindex, råvaror och valutor. 

Allt som allt erbjuder Plus500 CFD-handel med över 2 000 underliggande finansiella instrument. Den som väljer att handla på Plus500:s plattform har möjlighet att handla med hävstång. Hävstången är satt i enlighet med ESMA:s riktlinjer. Det går även att kontrollera eventuella vinster och förluster genom att låsa och begränsa dem med bolagets handelsverktyg Stop Loss, Stoppgräns och Garanterat stopp.  

Bolaget erbjuder även möjlighet för dig att skapa ett demokonto innan du påbörjar din CFD-handel. Det är väldigt viktigt att du förstår CFD-handel och dess risker innan du börjar handla och ett demokonto är ett sätt att lära sig mer. 

Tillgängliga marknader hos Plus500

Plus500 erbjuder flera olika marknader för de underliggande finansiella instrumenten för CFD-handel. Du har till exempel möjlighet att investera i aktiemarknaden som underliggande tillgång till din CFD-handel i nästan hela Europa, flera delar av Asien och Nordamerika samt Australien. 

Beroende på vilket finansiellt instrument som du väljer som underliggande tillgång till ditt CFD-kontrakt är det möjligt att välja vilken marknad eller land som du vill investera i. Plus500 erbjuder även möjlighet att investera i olika sektorer som innebär att du kan investera i flera olika marknader och länder. 

När du väljer marknad och underliggande tillgång för ditt CFD-kontrakt är det viktigt att du har förståelse för marknaden och de risker som du tar genom att handla med CFD-kontrakt. 

Demokonto och guider

Det går att testa på Plus500:s handelsplattform utan att behöva sätta in pengar genom att skapa ett demokonto. Allt som behövs för att öppna ett sådant är en e-postadress och ett lösenord.

Genom demokontot får man full tillgång till Plus500:s plattform och man kan på så sätt göra sig hemmastadd i panelen och utvärdera ifall man vill gå vidare och skapa ett riktigt konto för att handla på riktigt. 

Plus500 har även skapat en handfull instruktionsvideos som är hjälpsamma för såväl nybörjare som mer rutinerade handlare. Filmerna täcker en del grundläggande finansiella termer och koncept, strategier och annan nyttig information. De går att hitta under sektionen TradersGuide

Om Plus500

Plus500 grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Israel. Plus500CY Ltd är ett dotterbolag till det börsnoterade bolaget Plus500 Ltd som är listat på Londonbörsen. Plus500CY Ltd är auktoriserat och reglerat av Cyprus Securities and Exchange Commission med licensnummer 250/14 för att erbjuda CFD:er. Bolaget har även separata dotterbolag i Storbritannien, Singapore och Australien. 

Bolaget erbjuder mer än 2 000 finansiella instrument som underliggande tillgångar till CFD-handel och är en marknadsledande aktör inom branschen. För mer information om bolaget och deras fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida. 

Plus500 CFD-handel

76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Tillgängliga finansiella instrument hos Plus500

Plus500 erbjuder ett brett utbud av underliggande finansiella instrument till CFD-handel. Bolaget erbjuder för närvarande CFD-handel på marknaderna Aktieindex, Aktier, Valuta, Kryptovaluta, Råvaror, Optioner och ETF:er. Bolaget erbjuder olika typer av hävstångseffekter beroende på vilket underliggande finansiellt instrument som du väljer. Se nedan för kortfattad beskrivning av de olika marknaderna och vad Plus500 erbjuder. Vid val av marknad och hävstångseffekt säkerställ att du förstår riskerna med CFD-handel. 

Aktier

Aktier är den underliggande finansiella tillgång som bolaget erbjuder flest alternativ inom eftersom utbudet är störst. Plus500 delar upp aktier i olika grupper främst baserat på marknad och land men även inom särskilda grupper såsom populära aktier och sektorspecifika för exempelvis Cannabis. 

Bolaget erbjuder aktier i ca 20 olika länder däribland Sverige, USA, Tyskland, Italien, Sydafrika och Hong Kong. Utbudet i respektive land beror på hur stor marknaden är och hur många likvida aktier som finns. 

Plus500 erbjuder en hävstångseffekt för aktier med upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Index

Plus500 erbjuder flera olika index som underliggande finansiella instrument till CFD-handel. Bolaget erbjuder både aktieindex baserat på de största aktierna i olika länder men även sektorindex för specifika sektorer. 

Aktieindex för länder finns för flera av de stora marknaderna och länderna. Bolaget erbjuder ca 25 landindex med som USA, Tyskland, Japan, Singapore, Australien, Frankrike, Sverige och Norge. Bolaget erbjuder även aktieindex baserat på sektorer. Det finns ca 6 sektorindex på bolagets hemsida med sektorer som Cannabis, Fastigheter, Krypto och Litium & Batterier. 

Plus500 erbjuder en hävstångseffekt för CFD-handel med index som underliggande tillgång med upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

Valuta

Plus500 erbjuder mer än 60 olika valutapar som underliggande tillgång till CFD-handel. Bland annat finns de vanligaste valutaparen som EUR/USD, EUR/GBP och USD/JPY. Utöver dessa finns även valutapar för SEK med flera olika valutaalternativ. 

Med valuta som underliggande tillgång kan du hos bolaget välja en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:30, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 30 000 kronor. 

Kryptovaluta

Bolaget erbjuder CFD-handel med kryptovaluta som underliggande tillgång som ger dig möjlighet att välja mellan ca 10 olika kryptovalutor. Det är även möjligt att välja ett specialanpassat kryptoindex som underliggande tillgång. Bland de valbara kryptovalutorna finns Bitcoin, Ethereum, NEO och Ripple XRP. 

Med kryptovaluta som underliggande tillgång kan du välja en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:2 hos bolaget. Det innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 2 000 kronor. 

Råvaror

Plus500 erbjuder olika typer av råvaror som underliggande tillgångar till CFD-handel. Bolaget erbjuder ca 20 olika typer av råvaror. Det är möjligt att investerar i allt från olja, guld och silver till sojabönor och levande boskap som underliggande tillgångar. 

Med råvaror som underliggande tillgångar kan du handla med en hävstångseffekt upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

ETF:er

Plus500 erbjuder olika typer av optioner som underliggande tillgång till CFD-handel. Du kan bland annat välja en option som är baserad på aktier, valutor, index och råvaror. Både köp- och säljoptioner finns tillgängliga hos bolaget. 

Hävstångseffekten som bolaget erbjuder med optioner som underliggande tillgång är upp till 1:5. Det innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Optioner

Bolaget erbjuder ett brett utbud av de mest populära börshandlade fonderna ETF:er som underliggande tillgång för CFD-handel. ETF:er finns bland annat med aktier, råvaror och index. 

Med ETF:er som underliggande tillgång kan du välja en hävstångseffekt upp till 1:5. Det innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Erbjudanden hos Plus500

Plus500 har flera olika erbjudanden som du kan ta del av om du skapar ett konto hos handelsplattformen. Bolaget erbjuder bland annat ett demokonto, valbara hävstångseffekter beroende på marknad och handelsverktyg som Stop Loss. Se nedan för några erbjudanden som Plus500 erbjuder. För mer information om bolagets erbjudanden och fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida. 

Övrigt

Plus500UK Ltd auktoriserad och reglerad av FCA (#509909).
– Plus500CY Ltd auktoriserad och reglerad av CySEC (#250/14).
– Plus500SG Pte Ltd är licensierad av MAS (#CMS100648-1) och IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).
– Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), med licens av:
ASIC i Australien, AFSL #417727. FMA i Nya Zeeland, FSP #486026; Auktoriserad finansiell tjänsteleverantör i Sydafrika, FSP #47546. Du äger inte och har inga rättigheter till de underliggande tillgångarna. Vänligen vänd dig till informationen som finns tillgängliga på webbsidan.
– Plus500SEY Ltd är auktoriserat och reglerat av Seychelles Financial Services Authority (#SD039).

76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.