Plus500 logotyp vit
Plus500 omdöme:
4.5/5

Sammanfattning

82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risk som finns för att du kommer att förlora dina pengar.

Plus500 logo
4.5/5

82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. 

Senast uppdaterad: 2024-02-14

Plus500 recension 2024

Plus500 är ett Multi Asset-fintechbolag som sedan lanseringen 2008 har agerat CFD-mäklare åt miljontals handlare över hela världen. Den webbaserade plattformen och apparna uppskattas av sina användare enligt de goda omdömen som finns att läsa på Appstore, Google Play och Trustpilot.

Fram till nyligen var Plus500 en renodlad CFD-mäklare men sedan mitten av 2021 erbjuder de även traditionell aktiehandel via den nya plattformen Plus500 Invest. Det största verksamhetsområdet är dock fortfarande CFD-handel med ett utbud över 2500 handelsinstrument.  

Moderbolaget i koncernen är börsnoterat vilket är en kvalitetsstämpel med tanke på de höga krav som ställs för att få listas på Londonbörsen. Det innebär också att utomstående har god insyn i moderbolagets finansiella ställning genom rapporter och årsredovisningar. Sammantaget påvisar det att Plus500 är en väldigt pålitlig och seriös aktör. 

Vårt intryckt efter våra tester är att plattformen ger en avskalad känsla samtidigt som den innehåller alla väsentliga handelsfunktioner vi efterfrågar. 

Deras utbud av handelsinstrument är brett, men inte marknadsledande. Däremot är de 7 kategorierna tillgångsslag fler än vad andra mäklare erbjuder.

Vår jämförelse indikerar att det framför allt är inom valutahandel och optionshandel Plus500 står ut mot övriga alternativ på grund av ett brett utbud med låga handelskostnader. 

Huvudsakliga lärdomar från recension

 • Plus500 är ett av de bästa alternativen för valutahandel. 
 • Genom sin nya plattform vill Plus500 även attrahera långsiktiga investerare.

I vår recension testar, utvärderar och betygsätter vi plattformen enligt de bedömningsfaktorer som ligger till grund för vårt omdöme. Vi reder också ut vad en social plattform är, vad du kan handla och hur du skapar ett konto. 

Recensionens syfte är att du som läsare ska få en bild hur eToro förhåller sig jämfört med andra handelsplattformar på den svenska marknaden.

Plus500 ranking

Bedömningspunkter
Handelsinstrument
4,5/5
Plattform & Verktyg
4,5/5
Mobilapp
4,5/5
Kundtjänst
5/5
Avgifter
4/5
Plus500 är en utmärkt handelsplattform som framför allt är bra för forex trading och handel med råvaror.
Markus Larsson
Markus Larsson
Civilekonom

Innehållsförteckning

Plus500 översikt

Plus500 grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Israel. Plus500CY Ltd är ett dotterbolag till det börsnoterade bolaget Plus500 Ltd som är listat på Londonbörsen. Plus500CY Ltd är auktoriserat och reglerat av Cyprus Securities and Exchange Commission med licensnummer 250/14 för att erbjuda CFD:er. Bolaget har även separata dotterbolag i Storbritannien, Singapore och Australien.

Snabbfakta

Översikt Plus500
Grundat
2008
Moderbolag
Plus500 Ltd
Börsnoterat
Ja
EU-licens
Plus500CY Ltd (licensnummer 250/14)
Svensk hemsida

Screenshots

Notera att priserna på bilderna ovan endast är illustrativa som speglar historisk kursdata.

5 steg för att börja handla

 1. Registrera ett konto hos Plus500.
 2. Utforska plattformen och handla riskfritt med fiktiva pengar genom demokontot.
 3. Sätt in pengar för att handla på riktigt.
 4. Verifiera ditt konto.
 5. Välj handelsinstrument och börja handla.
Konto Plus500
Minsta insättning
100 USD
Insättning med Swish
Nej
Verifiering med BankID
Nej

Handelsinstrument

Betyg: 4,5/5

Genom Plus500:s handelsplattform får man tillgång till ett stort utbud av CFD:er från marknader över hela världen. I praktiken innebär det att man kan välja bland olika tillgångsslag från nästan hela Europa, stora delar av Asien och Nordamerika samt Australien som underliggande tillgång för ens CFD-handel.

När du väljer marknad och underliggande tillgång för ditt CFD-kontrakt är det viktigt att du har förståelse för marknaden och de risker som du tar genom att handla med CFD-kontrakt. 

Aktier

Aktier är den underliggande finansiella tillgång som bolaget erbjuder flest alternativ inom eftersom utbudet är störst. Plus 500 delar upp aktier i olika grupper främst baserat på marknad och land men även inom särskilda grupper såsom populära aktier och sektorspecifika för exempelvis Cannabis. 

Bolaget erbjuder aktier i ca 20 olika länder däribland Sverige, USA, Tyskland, Italien, Sydafrika och Hong Kong. Utbudet i respektive land beror på hur stor marknaden är och hur många likvida aktier som finns. 

Plus500 erbjuder en hävstångseffekt för aktier med upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Index

Plus500 erbjuder flera olika index som underliggande finansiella instrument till CFD-handel. Bolaget erbjuder både aktieindex baserat på de största aktierna i olika länder men även sektorindex för specifika sektorer. 

Aktieindex för länder finns för flera av de stora marknaderna och länderna. Bolaget erbjuder ca 25 landindex med som USA, Tyskland, Japan, Singapore, Australien, Frankrike, Sverige och Norge. Bolaget erbjuder även aktieindex baserat på sektorer. Det finns ca 6 sektorindex på bolagets hemsida med sektorer som Cannabis, Fastigheter, Krypto och Litium & Batterier. 

Plus500 erbjuder en hävstångseffekt för CFD-handel med index som underliggande tillgång med upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

Valuta

Plus 500 erbjuder mer än 60 olika valutapar som underliggande tillgång till CFD-handel. Bland annat finns de vanligaste valutaparen som EUR/USD, EUR/GBP och USD/JPY. Utöver dessa finns även valutapar för SEK med flera olika valutaalternativ. 

Med valuta som underliggande tillgång kan du hos bolaget välja en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:30, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 30 000 kronor. 

Kryptovaluta

Bolaget erbjuder CFD-handel med kryptovaluta som underliggande tillgång som ger dig möjlighet att välja mellan ca 10 olika kryptovalutor. Det är även möjligt att välja ett specialanpassat kryptoindex som underliggande tillgång. Bland de valbara kryptovalutorna finns Bitcoin och Ethereum. Alla finansiella instrument som omnämns på sidan finns inte nödvändigtvis tillgängliga för handel på Plus500:s plattform. Kontrollera alltid de tillgängliga instrumenten på https://www.plus500.com/sv/instruments/ eller direkt i plattformen för aktuell information. 

Med kryptovaluta som underliggande tillgång kan du välja en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:2 hos bolaget. Det innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 2 000 kronor. 

Råvaror

Plus 500 erbjuder olika typer av råvaror som underliggande tillgångar till CFD-handel. Bolaget erbjuder ca 20 olika typer av råvaror. Det är möjligt att investerar i allt från olja, guld och silver till sojabönor och levande boskap som underliggande tillgångar. 

Med råvaror som underliggande tillgångar kan du handla med en hävstångseffekt upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

ETF:er

Bolaget erbjuder ett brett utbud av de mest populära börshandlade fonderna ETF:er som underliggande tillgång för CFD-handel. ETF:er finns bland annat med aktier, råvaror och index. 

Med ETF:er som underliggande tillgång kan du välja en hävstångseffekt upp till 1:5. Det innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Optioner

Plattform och verktyg

Betyg: 4,5/5

De som väljer att handla på Plus 500:s plattform har möjlighet att handla med hävstång. Hävstången är satt i enlighet med ESMA:s riktlinjer. För att kontrollera eventuella vinster och förluster kan plattformens användare välja att låsa och begränsa dem med handelsverktyg som: Stop Loss, Stoppgräns och Garanterat stopp. 

Plattform Plus500
Handel i SEK
Ja
Demokonto
Ja
Copy trading
Nej

Plus500 mobilapp

Betyg: 4,5/5

Kundtjänst

Betyg: 5/5

Öppettider

24/7

Chatt

Onlinechatt och WhatsApp

Telefon

Nej

Kontaktformulär

Ja

FAQ

Ja

Supportmail

N/A

Plus500 avgifter och kostnader

Betyg: 4/5

Aktuella avgifter

 • Nattavgift – en avgift tillkommer då en position lämnas öppen vid cut-off-tid (nattfinansieringstiden).
 • Avgift för valutaväxling.
 • Avgift för garanterad stop loss.
 • En inaktivitetsavgift.

Plus500 Omdöme

Trustpilot

Hemsidan

Plus500 App Store

Tillsyn och reglering

Plus500UK Ltd auktoriserad och reglerad av FCA (509909).

Plus500CY Ltd auktoriserad och reglerad av CySEC (#250/14).

Plus500SG Pte Ltd är licensierad av MAS (#CMS100648-1).

Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), med licens av:
ASIC i Australien, AFSL #417727. FMA i Nya Zeeland, FSP #486026; Auktoriserad finansiell tjänsteleverantör i Sydafrika, FSP #47546. Du äger inte och har inga rättigheter till de underliggande tillgångarna. Vänligen vänd dig till informationen som finns tillgängliga på webbsidan.

Plus500SEY Ltd är auktoriserat och reglerat av Seychelles Financial Services Authority (#SD039).

Plus500IL Ltd är registrerat i Israel och har licens att driva en handelsplattform.

Sponsring och samarbeten

Plus 500 samarbetar och sponsrar en rad välkända föreningar och idrottsklubbar i olika länder. Därför är det inte förvånande ifall sportfans är bekanta med varumärket sedan tidigare. Nedan följer ett urval av samarbeten: 

Legia Warsaw – huvudsponsor sedan säsongen 2020/21 i ett avtal som sträcker sig till säsongen 2021/22.

BSC Young Boys – den schweiziska klubbens huvudsponsor från 2020/21 till 2021/22 med en option att förlänga avtalet. 

Chicago Bulls – Plus500 har ett sponsorsavtal med den amerikanska NBA-klubben från 2023. 

Fördelar och nackdelar med Plus500

Fördelar

Nackdelar

Slutsats

Plus500 är en utmärkt handelsplattform som erbjuder ett brett utbud av handelsinstrument. Vår bedömning är att Plus500 är extra bra för dig som vill handla med råvaror eller valutor.

Helhetsbetyg

4.6/5

4,5

Markus Larsson

Markus Larsson

Civilekonom

Om författaren

Bakgrund
Markus är utbildad civilekonom och avlade sin ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet 2012. Han har jobbat på en av de svenska storbankerna och har han handlat med värdepapper i över 10 år.

Markus intresserade sig för CFD under sin studietid och han skrev sin kandidatuppsats om ämnet höstterminen 2010. Sedan dess har han noga följt instrumentets utbredning på marknaden. 

FAQ

Det lägsta beloppet för insättningar är 100 USD.

Plus500 logo
4.5/5

82% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.