Plus500 logo

Plus500

72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Plus500 Betyg

5/5
Produktutbud 5/5
Tillgängliga marknader 5/5
Användarvänlighet 5/5
Funktioner 4/5

Översikt

Plus500 grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Israel. Plus500CY Ltd är ett dotterbolag till det börsnoterade bolaget Plus500 Ltd som är listat på Londonbörsen. Plus500CY Ltd är auktoriserat och reglerat av Cyprus Securities and Exchange Commission med licensnummer 250/14 för att erbjuda CFD:er. Bolaget har även separata dotterbolag i Storbritannien, Singapore och Australien. 

Bolaget erbjuder mer än 2 000 finansiella instrument som underliggande tillgångar till CFD-handel och är en marknadsledande aktör inom branschen. För mer information om bolaget och deras fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida. 

Snabbfakta Plus500

Grundat

2008

Moderbolag

Plus500 Ltd

Huvudkontor

Israel

Svensk webbplats

www.plus500.se

EU-licens

Plus500CY Ltd (licensnummer 250/14)

Mobilapp

Ja (iOS/Android)

Hävstång

Ja

På sidan har vi sammanfattat information om Plus500 och handelsplattformens utbud. Läs bland annat om:

Senast uppdaterad: 2021-03-30

Plus500 CFD-handel

Plus500 är en av de marknadsledande plattformarna för CFD-handel. Genom handelsplattformen får dess användare tillgång till en mängd olika typer av underliggande finansiella tillgångar som bland annat aktier, aktieindex, råvaror och valutor. 

Allt som allt erbjuder Plus500 möjligheten till CFD-handel med över 2 000 CFD:er med olika finansiella instrument som underliggande tillgångar och en plattform med en mängd olika funktioner. 

De som väljer att handla på Plus 500:s plattform har möjlighet att handla med hävstång. Hävstången är satt i enlighet med ESMA:s riktlinjer. För att kontrollera eventuella vinster och förluster kan plattformens användare välja att låsa och begränsa dem med handelsverktyg som: Stop Loss, Stoppgräns och Garanterat stopp.  

Är du intresserad av att testa på plattformen har du möjligheten att skapa ett demokonto innan du påbörjar din CFD-handel. Det är väldigt viktigt att du förstår CFD-handel och dess risker innan du börjar handla och ett demokonto är ett sätt att lära sig mer. 

Plus500 Screenshots

Notera att priserna på bilderna ovan endast är illustrativa som speglar historisk kursdata.

Tillgängliga marknader

Genom Plus500:s handelsplattform får man tillgång till ett stort utbud av CFD:er från marknader över hela världen. I praktiken innebär det att man kan välja bland olika tillgångsslag från nästan hela Europa, stora delar av Asien och Nordamerika samt Australien som underliggande tillgång för ens CFD-handel.

När du väljer marknad och underliggande tillgång för ditt CFD-kontrakt är det viktigt att du har förståelse för marknaden och de risker som du tar genom att handla med CFD-kontrakt. 

Demokonto och guider

Det går att utforska och testa Plus500:s handelsplattform utan att sätta in pengar genom att skapa ett gratis demokonto. Allt som behövs för att öppna ett demokonto är en aktiv e-postadress och ett lösenord.

Genom demokontot får man full tillgång till Plus500:s plattform och man kan på så sätt göra sig hemmastadd i panelen och utvärdera ifall man vill gå vidare och skapa ett riktigt konto för att handla på riktigt. 

Plus500 har även skapat en handfull instruktionsvideos som är hjälpsamma för såväl nybörjare som mer rutinerade handlare. Filmerna täcker en del grundläggande finansiella termer och koncept, strategier och annan nyttig information. De går att hitta under sektionen TradersGuide. 

Registrering

För att registrera ett konto hos Plus500 behöver man besöka Plus500:s registreringssida. Där kan man sedan registrera ett konto genom att ange sin e-postadress och lägga till ett lösenord. 

Det går även att skapa ett konto genom ett befintligt Google, Facebook eller Applekonto. 

Plus500 registering

Mer information än så behövs inte ifall du nöjer dig med att använda demoversionen. Vill du istället handla med riktiga pengar måste du först verifiera ditt konto och bistå med dokument som styrker din identitet. 

Verifiering med BankID finns inte som alternativ i dagsläget.

Betalningsmetoder

De som vill göra insättningar och bedriva CFD-handel i skrapt läge har ett par betalningsmetoder att välja bland: 

  1. Banköverföring.
  2. e-Wallets (PayPal eller Skrill).
  3. Kreditkort (MasterCard eller Visa).
Visa logo liten
Skrill logo mini

OBS! Det går inte att sätta in pengar från ett företagskonto utan betalningen måste komma från en betalningsmetod som är registrerad i användarens namn.

Tillgängliga finansiella instrument hos Plus500

Plus500 erbjuder ett brett utbud av CFD:er med olika slag av finansiella instrument som underliggande tillgångar. För närvarande kan plattformens användare handla CFD-kontrakt kopplade till följande tillgångsslag: Aktieindex, Aktier, Valuta, Kryptovaluta, Råvaror, Optioner och ETF:er.

Bolaget erbjuder olika grad av hävstångseffekt beroende på vilket underliggande finansiellt instrument man handlar mot. Se nedan för en kortfattad beskrivning av de olika tillgångsslagen och vad Plus500 erbjuder. Säkerställ att du förstår riskerna med CFD-handel vid val av tillgångsslag och hävstång.

Aktier

Aktier är den underliggande finansiella tillgång som bolaget erbjuder flest alternativ inom eftersom utbudet är störst. Plus 500 delar upp aktier i olika grupper främst baserat på marknad och land men även inom särskilda grupper såsom populära aktier och sektorspecifika för exempelvis Cannabis. 

Bolaget erbjuder aktier i ca 20 olika länder däribland Sverige, USA, Tyskland, Italien, Sydafrika och Hong Kong. Utbudet i respektive land beror på hur stor marknaden är och hur många likvida aktier som finns. 

Plus500 erbjuder en hävstångseffekt för aktier med upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Index

Plus500 erbjuder flera olika index som underliggande finansiella instrument till CFD-handel. Bolaget erbjuder både aktieindex baserat på de största aktierna i olika länder men även sektorindex för specifika sektorer. 

Aktieindex för länder finns för flera av de stora marknaderna och länderna. Bolaget erbjuder ca 25 landindex med som USA, Tyskland, Japan, Singapore, Australien, Frankrike, Sverige och Norge. Bolaget erbjuder även aktieindex baserat på sektorer. Det finns ca 6 sektorindex på bolagets hemsida med sektorer som Cannabis, Fastigheter, Krypto och Litium & Batterier. 

Plus500 erbjuder en hävstångseffekt för CFD-handel med index som underliggande tillgång med upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

Valuta

Plus 500 erbjuder mer än 60 olika valutapar som underliggande tillgång till CFD-handel. Bland annat finns de vanligaste valutaparen som EUR/USD, EUR/GBP och USD/JPY. Utöver dessa finns även valutapar för SEK med flera olika valutaalternativ. 

Med valuta som underliggande tillgång kan du hos bolaget välja en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:30, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 30 000 kronor. 

Kryptovaluta

Bolaget erbjuder CFD-handel med kryptovaluta som underliggande tillgång som ger dig möjlighet att välja mellan ca 10 olika kryptovalutor. Det är även möjligt att välja ett specialanpassat kryptoindex som underliggande tillgång. Bland de valbara kryptovalutorna finns Bitcoin, Ethereum, NEO och Ripple XRP. 

Med kryptovaluta som underliggande tillgång kan du välja en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:2 hos bolaget. Det innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 2 000 kronor. 

Råvaror

Plus 500 erbjuder olika typer av råvaror som underliggande tillgångar till CFD-handel. Bolaget erbjuder ca 20 olika typer av råvaror. Det är möjligt att investerar i allt från olja, guld och silver till sojabönor och levande boskap som underliggande tillgångar. 

Med råvaror som underliggande tillgångar kan du handla med en hävstångseffekt upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

ETF:er

Bolaget erbjuder ett brett utbud av de mest populära börshandlade fonderna ETF:er som underliggande tillgång för CFD-handel. ETF:er finns bland annat med aktier, råvaror och index. 

Med ETF:er som underliggande tillgång kan du välja en hävstångseffekt upp till 1:5. Det innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Optioner

Plus500 erbjuder olika typer av optioner som underliggande tillgång till CFD-handel. Du kan bland annat välja en option som är baserad på aktier, valutor, index och råvaror. Både köp- och säljoptioner finns tillgängliga hos bolaget. 

Hävstångseffekten som bolaget erbjuder med optioner som underliggande tillgång är upp till 1:5. Det innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Sponsring och samarbeten

Plus 500 samarbetar och sponsrar en rad välkända föreningar och idrottsklubbar i olika länder. Därför är det inte förvånande ifall sportfans är bekanta med varumärket sedan tidigare. Nedan följer ett urval av samarbeten: 

Atlético Madrid – huvudsponsor sedan säsongen 2015-2016 och ett av de mest kända samarbetena. 

Atalanta – huvudsponsor sedan 2020/21 och har kontrakt med den italienska Champions League-klubben i tre säsonger. 

Legia Warsaw – huvudsponsor sedan säsongen 2020/21 i ett avtal som sträcker sig till säsongen 2021/22.

BSC Young Boys – den schweiziska klubbens huvudsponsor från 2020/21 till 2021/22 med en option att förlänga avtalet. 

Plus 500:s licenser

Plus500UK Ltd auktoriserad och reglerad av FCA (509909).

Plus500CY Ltd auktoriserad och reglerad av CySEC (#250/14).

Plus500SG Pte Ltd är licensierad av MAS (#CMS100648-1) och IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).

Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), med licens av:
ASIC i Australien, AFSL #417727. FMA i Nya Zeeland, FSP #486026; Auktoriserad finansiell tjänsteleverantör i Sydafrika, FSP #47546. Du äger inte och har inga rättigheter till de underliggande tillgångarna. Vänligen vänd dig till informationen som finns tillgängliga på webbsidan.

Plus500SEY Ltd är auktoriserat och reglerat av Seychelles Financial Services Authority (#SD039).

Plus500IL Ltd är registrerat i Israel och har licens att driva en handelsplattform.

Erbjudanden hos Plus500

Plus500 har flera olika erbjudanden som du kan ta del av om du skapar ett konto hos handelsplattformen. Bolaget erbjuder bland annat ett demokonto, valbara hävstångseffekter beroende på marknad och handelsverktyg som Stop Loss.

Se nedan för några erbjudanden som Plus500 erbjuder. För mer information om bolagets erbjudanden och fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida. 

Kundtjänst

Öppettider

24/7

Chatt

Onlinechatt och WhatsApp

Telefon

Nej

Kontaktformulär

Ja

FAQ

Ja

Supportmail

N/A

Betalningsmetoder

Insättningar

Utbetalningar