Tesla accepterar fler krypovalutor

Nu var det ett tag sen som Elon Musks twitter påverkade kryptovalutamarknaden i en större grad men i fredags var det dags igen. Musk twittrade då att Tesla har börjat acceptera Dogecoin som betalmedel. Det påverkade priset på kryptovalutan under helgen som steg som mest med 14%.

Tesla accepterar krypto

Innehållsförteckning

Tesla tillåter fler kryptovalutor som betalmedel

Tesla kommer att tillåta Dogecoin som betalmedel. Nyheten spreds sig efter en tweet av Teslas grundare Elon Musk i fredags. Tidigare har grundaren meddelat att kryptovalutan testats som betalmedel men nu är det alltså bekräftat.

Kryptovalutan kan användas för utvalda varor hos Tesla som har en särskild markering (Källa). Sedan tidigare tar Tesla även kryptovalutan Bitcoin som betalmedel. 

Nyheten påverkade priset

Efter att nyheten kom ut i slutet på förra veckan steg priset på kryptovalutan så mycket som 14% som högsta punkt. Priset gick dock ner igen under helgen och handlas numera på 0,16 USD. 

Under det senaste året har kryptovalutan haft en minst sagt volatil utveckling och steg under året med närmare 4 000%. Utvecklingen har till stor del påverkats av Musks twitter under året. 

Mer om kryptovaluta

Om du är intresserad om att veta mer om olika kryptovalutor och hur du gör för att handla. Se bland annat våra avsnitt köpa dogecoin, köpa bitcoin och handla kryptovaluta.

Markus Larsson

Markus Larsson

Civilekonom

Om författaren

Bakgrund
Markus är utbildad civilekonom och avlade sin ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet 2012. Han har jobbat på en av de svenska storbankerna och har han handlat med värdepapper i över 10 år.

Markus intresserade sig för CFD under sin studietid och han skrev sin kandidatuppsats om ämnet höstterminen 2010. Sedan dess har han noga följt instrumentets utbredning på marknaden. 

Fler artiklar

Kurser i realtid