Rekordlåg volatilitet på Bitcoin i juni 2020

Under den senaste månaden har volatiliteten på kryptovalutahandelsmarknaden varit rekordlåg men kryptovalutahandlare har valt att trycka på köpknappen när priset på Bitcoin föll under $9 000 meddelar Coindesk i sin Market Wrap för juni månad.

bitcoin-lag-volatilitet

Innehållsförteckning

Bitcoin handlas med rekordlåg volatilitet

Bitcoin handlas för närvarande för omkring $9 428 vilket är en uppgång med cirka 1,9% de senaste 24 timmarna. Den senaste månaden har dock priset svängt för att tre gånger fallit under $9 000 vilket verkar vara en gräns då många kryptovalutahandlare väljer att trycka på köpknappen i dagens marknad. 

Enligt ett uttalande som en partner på kryptovalutabolaget BitBull Capital gjort till Coindesk har kryptovalutahandelsmarknaden en rekordlåg volatilitet och Bitcoin har fortsatt handlas i en snäv prisskillnad den senaste månaden.

Bitcoin under $9 000 får fler traders att trycka på köpknappen

Den minskade aktiviteten och volatiliteten på kryptovalutahandelsmarknaden har påverkat vaksamma traders att ändra sina strategier. Till exempel har priset på bitcoin under $9 000 visat sig vara en attraktiv nivå för flera traders att trycka på köpknappen. Det är något som även Coinbase har noterat under juni månad.

Bitcoin och CFD-handel

Kryptovaluta är ett underliggande finansiellt instrument som är möjligt att spekulera i CFD-handel. Bitcoin är en av de vanligaste kryptovalutorna på marknaden och beroende på vilken handelsplattform som används för CFD-handel finns det olika antal kryptovalutor att välja mellan som underliggande finansiellt instrument till ett CFD-kontrakt. Hos bland annat Plus500 är det möjligt att välja bitcoin som underliggande finansiellt instrument till CFD-handel.

Se också: Handla kryptovaluta, Köpa bitcoin, Köpa Ether, Köpa Dogecoin

Källa: Coindesk 

Markus Larsson

Markus Larsson

Civilekonom

Om författaren

Bakgrund
Markus är utbildad civilekonom och avlade sin ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet 2012. Han har jobbat på en av de svenska storbankerna och har han handlat med värdepapper i över 10 år.

Markus intresserade sig för CFD under sin studietid och han skrev sin kandidatuppsats om ämnet höstterminen 2010. Sedan dess har han noga följt instrumentets utbredning på marknaden. 

Fler artiklar

Kurser i realtid