Du kan numera köpa Dogecoin hos eToro

Kryptovalutan Dogecoin har haft en smått otrolig utveckling de senaste månaderna och är upp omkring 11 000% i år. Det har gjort att kryptovalutan numera är den fjärde största på marknaden. Allt började med att Teslas grundare Elon Musk twittrade om Dogecoin i februari. Det blev starten på en markant prisökning. I början av den här veckan annonserade även eToro att det numera är möjligt att köpa Dogecoin hos handelsplattformen.  

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit
Köpa dogecoin etoro

Köpa Dogecoin hos eToro

I början av veckan annonserade eToro att det numera är möjligt att köpa Dogecoin (DOGE) hos handelsplattformen. Det gör det möjligt för omkring 20 miljoner användare utspritt över hela världen att numera handla Dogecoin.

Det innebär att du kan handla kryptovalutan som underliggande tillgång i din CFD-handel. Du kan då spekulera i prisutvecklingen. Det funkar som på samma sätt som det är möjligt att handla med kryptovalutor som Bitcoin hos eToro idag. 

Att köpa Dogecoin i Sverige funkar på samma sätt som för övriga kryptovalutor. Du behöver skapa ett konto hos någon av handelsplattformarna som erbjuder Dogecoin alternativt köpa Dogecoin direkt via en plattform som du sedan förvarar i din wallet eller på ditt konto.  

Om du väljer att göra det via handelsplattformen eToro kan du spekulera i prisutvecklingen och handla med hävstång via CFD-handel. Det innebär att du inte direkt äger kryptovalutan utan snarare spekulerar i prisutvecklingen. 

eToro logo grön

Dogecoin hos eToro

Dogecoins kurs har haft en makalös utveckling

Dogecoin har haft en smått otrolig utveckling under året och uppnådde i veckan en ny rekordnivå på 0,577 dollar. Utvecklingen fortsatte under veckan med ytterligare 20% och idag handlas kryptovalutan för ett nytt rekordpris på 0,693 dollar. Den förra rekordnivån på 0,47 dollar noterades den 16 april. På mindre än en månad har alltså priset på Dogecoin ökat med ca 70%. 

Diagram köpa dogecoin pris utveckling
Dogecoin prisutveckling 1 år. Diagram från eToro.

Vad ligger bakom utvecklingen?

Det finns flera anledningar till att Dogecoin haft en smått otrolig utveckling under året. Allt började egentligen i februari när Teslas grundare Elon Musk twittrade om Dogecoin. Det gjorde att allt fler började intressera sig för kryptovalutan och priset tillsammans med volymen steg successivt. Det är inte första gången som Elon Musks tweets påverkar kryptomarknaden. Twittrandet har fortsatt under våren och allt fler har köpt in sig i valutan. Det finns även flera trådar på Reddit som frekvent skriver om Dogecoin. 

Den senaste veckans prisökning tror många beror på att eToro annonserat att det numera går att köpa Dogecoin hos handelsplattformen. Enligt en artikel publicerad i Coindesk kan ytterligare påverkan på prisökningen i veckan ha berott på att det amerikanska basketlaget Oakland Athletic’s annonserade att de säljer biljetter för Dogecoin. Under måndagen annonserade basketlaget att de sålde matchbiljetter för 100 DOGE. 

Likt Bitcoins utveckling kan även Dogecoins utveckling till viss del bero på att kryptovaluta blivit mer mainstream än tidigare. Diskussionen på sociala medier och i forum har troligen också en påverkan. Det återstår att se hur utvecklingen fortsätter men att Dogecoin numera går att hitta hos eToro gör ju definitivt att det är enklare för folk att handla kryptovalutan. 

Kort om Dogecoin

Dogecoin (DOGE) är en litecoinbaserad kryptovaluta som grundades 2013. Kryptovalutan var till en början ett skämt som baserades på memet ”Doge” som trendade frekvent under perioden. Dogecoin har likt memet en bild på hundrasen Shiba som sin logotyp. 

Till skillnad från Bitcoin har Dogecoin ingen maximal mängd monetära enheter. Kryptovalutan når istället sin maximala tillväxtmängd vid 100 miljarder enheter. 

Idag har Dogecoin ett marknadsvärde motsvarande ca 60 miljarder dollar. Det gör kryptovalutan till den fjärde största. 

Markus Larsson civilekonom Stockholms universitet

Markus Larsson

Civilekonom & Skribent

Markus är skribent på cfdinfo.se och har ett stort intresse för ekonomi och finans. Han har en ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet, har jobbat på storbank och har handlat med värdepapper i över 10 år.

Fler artiklar

Bitcoin 300x300

Nytt rekordpris på Bitcoin

Efter vår senaste rapportering om priset på Bitcoin har det hänt mycket kring kryptovalutan. Priset på Bitcoin nådde nya rekordnivåer i mitten på mars och

Läs mer »

Kurser i realtid

Vanliga handelsplattformar

Plus500 logo

Minsta Insättning

1000 SEK

Registrering

72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.

eToro logo grön

Minsta Insättning

2000 SEK

Registrering

67% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.