Så handlar du Shiba Inu Coin genom CFD

Här hittar du information om hur du kan köpa Shiba Inu Coin i Sverige och hur kryptovalutan fungerar.

Senast uppdaterad: 2023-03-31

Köpa Shiba Inu Coin - Så går det till

Shiba Inu Coin grundades 2020 som en utmanare till Dogecoin och är också baserad på samma hund och meme. Kryptovalutan har den senaste tiden blivit mer och mer populär och har haft en minst sagt volatil utveckling.

Det går att handla med Shiba Inu Coin på främst på två olika sätt. Denna artikel riktar sig till dig som vill spekulera i kryptovalutans prisutveckling genom CFD handel.

I artikeln går vi igenom vad Shiba Inu Coin är, historien bakom kryptovalutan, hur kryptovalutan fungerar och hur du kan köpa Shiba Inu Coin i Sverige. Du få också ta del av en tydlig steg-för-steg guide som går igenom hur du kan handla Shiba Inu genom CFD-handel. 

Artikeln riktar sig främst till dig som vill öka din förståelse för kryptovalutan. Den riktar sig även till dig som söker en tydlig och enkel guide i hur du kan handla Shiba Inu Coin med CFD i Sverige. 

Texten är skriven i informativt syfte och ska inte betraktas som ekonomisk rådgivning.

skilling-logo-grön

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.

Snabbfakta Shiba Inu Coin

Grundad

2020

Ticker

SHIB

Webbplats

https://shibatoken.com/

Tillgångsklass

Kryptovaluta

Innehållsförteckning

Två sätt att handla Shiba Inu Coin på

Det finns främst två sätt att handla Shiba Inu Coin på.

Det är på samma sätt som du kan handla övriga kryptovalutor på. Det går antingen att handla med kryptovalutan genom CFD-handel och då spekulera i prisutvecklingen eller köpa Shiba Inu Coin direkt på börsen.

Utbudet och möjligheten att handla på de olika sätten beror på vilken handelsplattform du väljer att använda.

1. Handla Shiba Inu Coin genom CFD-handel

Ett sätt att handla med kryptovalutan utan att äga den direkt är genom CFD-handel. Det innebär att du handlar med SHIB som underliggande tillgång och spekulerar i prisrörelserna. 

Du äger därför aldrig kryptovalutan och din position är kortvarig. Skilling erbjuder CFD-handel med Shiba Inu Coin som underliggande tillgång. 

Med den här typen av handel kan du tjäna pengar på både en nedgång och uppgång i priset. Det beror på vilken position som du väljer att ta. Se mer om hur CFD-handel med Shiba Inu Coin fungerar i vår guide: Så handlar du Shiba Inu Coin genom CFD-handel.

skilling-logo-grön

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.

2. Köpa Shiba Inu Coin direkt på en börs

Det går också att köpa Shiba Inu Coin direkt. Du blir då ägare av kryptovalutan. SHIB lagras då i din wallet och transaktionen inkluderas i blockkedjan. Du får en privat och offentlig nyckel till transaktionen. 

Den privata nyckeln måste du hålla koll på eftersom den fungerar som ett bevis. Du behöver nyckeln för att i framtiden kunna sälja kryptovalutan. Om priset gått upp när du säljer gör du en vinst och tvärtom gör du en förlust om priset gått ner när du säljer. Kan bland annat köpa Shiba Inu hos Trijo

shiba inu coin

Guide steg-för-steg: Så handlar du Shiba Inu Coin genom CFD-handel

  1. Registrera dig och skapa ett konto
  2. Välj Shiba Inu Coin
  3. Välj position
  4. Aktivera automatisk stop loss och limits
  5. Övervaka och stäng positionen

 

CFD-handel innebär att du spekulerar i marknadspriset på SHIB istället för att investera i kryptovalutan direkt. SHIB ställs då vanligtvis mot en annan valuta för att mäta prisrörelserna. Du byter då skillnaden i priset från när du öppnar position tills du väljer att stänga positionen.

skilling-logo-grön

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.

Steg 1: Registrera dig och skapa ett konto

Det första steget som du behöver utföra är att registrera dig och skapa ett konto hos någon av handelsplattformarna.

Gå igenom de olika handelsplattformarna som finns och se över utbudet i underliggande instrument för att försäkra dig om att SHIB finns tillgänglig. 

Du behöver inte skapa en wallet för att köpa kryptovalutan eftersom du inte investerar direkt i SHIB. Det räcker därför med ett konto hos nätmäklaren för att kunna handla.

Steg 2: Välj Shiba Inu Coin

Efter att du har skapat ett konto kan du sätta igång med din handel. Det andra steget som du behöver utföra är att välja SHIB som underliggande instrument.

Efter att du valt SHIB som underliggande instrument innebär det att du spekulerar i kryptovalutans prisrörelser.

Steg 3: Välj position

Efter att du valt underliggande instrument ska du i det tredje steget välja vilken position som du vill ta på marknaden. Om du tar en kort position på marknaden innebär det kortfattat att du gör en vinst om priset på SHIB gått ner när du stänger din position. 

Om du istället tar en lång position på marknaden innebär det att du gör en vinst om priset på SHIB har gått upp när du stänger din position.

Steg 4: Aktivera automatisk stop loss och limits

Aktivera funktionen stop loss innan du öppnar din position på marknaden. Med denna begränsning minskar du risken och begränsar den möjliga förlusten. 

Funktionen erbjuds hos de flesta nätmäklare och vissa har det även som krav för att kunna handla med hävstång. Kryptovalutor har ofta väldigt volatila prisrörelser vilket innebär att värdet på din position kan svänga kraftigt.

Steg 5: Övervaka och stäng positionen

När du väl är igång med din handel kan den avslutas genom att öppna en position i motsatt riktning. Det innebär att du stänger positionen.

Viktigt att tänka på innan du börjar handla Shiba Inu Coin med CFD

Det är viktigt att du förstår hur CFD-handel fungerar och hur kryptomarknaden fungerar innan du börjar handlar med SHIB. 

Handeln kan genomföras med hävstång. Det innebär att du kan få en stor exponering på marknaden med en relativt liten insats. Det är därför viktigt att du förstår konsekvenserna av att handla med hävstång och volatila instrument.

SHIB har haft väldigt volatila marknadsrörelser historiskt. Det innebär att små marknadsrörelser kan resultera i att du förlorar kapital snabbt.

Vad är Shiba Inu Coin?

Shiba Inu Coin grundades i augusti 2020 av en anonym skapare som kallar sig för “Ryoshi”. Shiba Inu är en så kallad “meme token” och bilden baseras på memes kopplade till den japanska hunden Shiba Inu. Det är samma meme som Dogecoin baseras på. Shiba Inu brukar kallas för “The Dogecoin Killer”. 

Kryptovalutan är baserad på Ethereums blockkedja och använder samma decentraliserade teknik. Det har blivit ett vanligt sätt för nya tokenprojekt att starta på. Kryptovalutan har ett totalt utbud på 1 biljard.

Shiba inu coin hund

Så fungerar Shiba Inu Coin

Shiba Inu Coin är baserad på kryptovalutan Ethereum och använder samma decentraliserade teknik. Kryptovalutan kan spåras via blockchain och har ett maximalt utbud på 1 biljard. 

Om du vill investera direkt i kryptovalutan behöver du en virtuell plånbok där du kan förvara adressen till SHIB. Du får både en privat och offentlig nyckel. Den privata nyckeln är den som används för att kunna skicka pengar från adressen.

3 faktorer som historiskt påverkat Shiba Inu Coins utveckling

Det är svårt att förutspå hur priserna på kryptovalutor kommer att utvecklas över tid och vad som påverkar dem. Det gäller för alla kryptovalutor. Shiba Inu Coin har haft en volatil utveckling och det finns några faktorer som har visat sig påverka priset historiskt.

1. Forum och sociala medier

Kryptovalutan har haft en minst sagt volatil utveckling och har under de senaste månaderna drivits på av olika forum och sociala medier i sin prisutveckling.

Det finns bland annat flera trådar på forumet Reddit som till och från påverkat priset på kryptovalutan.

2. Nyheter

Nyheter kopplade till kryptovalutan har visat sig påverka prisutvecklingen historiskt. Den senaste tiden har bland annat spekulationer gällande huruvida kryptovalutan SHIB ska finnas tillgänglig för handel hos nätmäklaren Robinhood påverkat priset.

3. Kryptovaluta i allmänhet

Popularitet hos kryptovalutor i allmänhet kan också påverka SHIB. Kryptovalutor och framför allt Bitcoin har blivit mer mainstream än tidigare vilket påverkar hela marknaden.

Utbudet av kryptovalutor hos kända handelsplattformar har också blivit större vilket gör att det är lättare att komma igång med handeln än tidigare.

Mer om Shiba Inu Coin och kryptovaluta

För mer information om kryptovalutor och öka din förståelse, se vårt avsnitt om handla kryptovaluta. Där hittar du bland annat vanliga termer relaterade till kryptovaluta, räkneexempel, information om andra kryptovalutor på marknaden och hur handeln fungerar.

Se även våra avsnitt om hur du kan köpa Dogecoin,  köpa Bitcoin , köpa Ether, köpa Litecoin och köpa Ripple XRP

Shiba Inu Coin är en kryptovaluta som grundades i augusti 2020 av en anonym skapare som kallar sig för “Ryoshi”. Shiba Inu är en så kallad “meme token” och bilden baseras på memes kopplade till den japanska hunden Shiba Inu.

Det finns flera olika sätt att köpa Shiba Inu Coin på. Två av sätten att handla Shiba Inu Coin på är: Handla med kryptovalutans prisrörelser genom CFD-handel utan att direkt äga kryptovalutan eller att köpa kryptovalutan direkt på en börs och lagra den i en wallet.

Markus Larsson
Markus Larsson
Civilekonom
Om författaren

Bakgrund
Markus är utbildad civilekonom och avlade sin ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet 2012. Han har jobbat på en av de svenska storbankerna och har han handlat med värdepapper i över 10 år.

Markus intresserade sig för CFD under sin studietid och han skrev sin kandidatuppsats om ämnet höstterminen 2010. Sedan dess har han noga följt instrumentets utbredning på marknaden.