Pandemin har skapat en rekordhög volatilitet på börsen

Medan pandemin fortsätter att skapa problem i svensk ekonomi med en ökad arbetslöshet och antal konkurser till följd verkar börsen leva sitt egna liv och i många fall vara tillbaka på nivåer innan pandemins utbrott. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit

Rekordhög volatilitet på börsen sedan mars

Pandemin skapar volatilitet

Ett stort antal aktier på Stockholmsbörsen har upplevt en hög volatilitet sedan effekterna av pandemin började märkas i början av mars. Närmare 150 aktier har stigit med 50 procent eller mer jämfört med aktiernas lägsta kursnivå det senaste halvåret. 34 aktier har till och med stigit med över 100 procent jämfört med sina lägsta kurser det senaste halvåret. 

Catena Media är den aktie som upplevt den största ökningen med närmare 300% ökning jämfört med sin lägsta kurs. Aktiekursen var som lägst runt 7 kronor och står idag strax över 25 kronor. 

Även upplevelsebolaget Moment Group har upplevt en ökning med mer än 200 procent sedan den lägsta nivån det senaste halvåret. Aktien handlades för under en krona som lägsta nivå i slutet av mars. 

Flera bolag inom spel- och betting har stigit mer än 100%

Flera av de bolag vars aktiekurser stigit mer än 100 procent är främst inom spel- och bettingmarknaden. Bolag som Gaming Innovation, LeoVegas, G5 Entertainment, Betsson, Evolution Gaming och Kindred har samtliga stigit med långt över 100 procent jämfört med deras lägsta nivå de senaste halvåret.  

Även OMX30 har även stigit sedan den lägsta nivån den 23 mars då den låg på 1 292,27 kronor. Idag ligger OMX30 på 1 715,44 kronor. Bara den senaste månaden har indexet stigit med närmare 10%. 

Endast två aktier handlas under eller i nivå med sin lägsta kurs det senaste halvåret och det är Venue Retail Group och Green Landscaping. Venue Retail Group är handelsstoppad eftersom bolaget är under rekonstruktion. Green Landscaping genomför en nyemission.

Källa: Avanza 

Kurser i realtid

Fler nyheter

Handelsplattformar

Plus500 CFD-handel

76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

eToro logo grön

67% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.