eToro höjer beloppet för minsta insättning

Januari har varit en månad där flertalet kryptovalutor stärkts kraftigt. Till följd har intresset för handeln ökat så pass kraftigt att handelsplattformar som eToro tvingats vidta återgärder.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit

Stark trend i kryptovalutor ökar intresset för handel

Under det nya året har vi redan fått se kryptovalutor som Bitcoin slå kursrekord på kursrekord. I vår artikel från 2 januari lyfte vi fram att Bitcoin nått en ny rekordnivå över 30 000 dollar. Sedan dess har kryptovalutan noterats över $40 000 för att i skrivande stund handlas omkring $38 000.

Den starka utvecklingen har resulterat i att allt fler vill handla kryptovaluta och har därför letat sig till olika marknadsplatser och handelsplattformar. 

Handelsplattformen eToro är ett exempel på en aktör som känt av det starka intresset. Det höga inflödet av nya kunder har varit så pass kraftigt att eToro varit tvungna att vidta temporära åtgärder.

Minsta insättning höjs temporärt

I måndags aviserade eToro att de temporärt valt att höja beloppet för minsta insättning från $200 till $1000 för nya kunder. 

eToro motiverade höjningen med att de vill säkerställa att nya och befintliga handlare får den service eToro vill erbjuda, vilket den kraftiga ökningen försvårade. 

På grund av den höga volatiliteten i många kryptovalutor erbjuds inte längre handlare möjligheten att handla kryptovaluta med hävstång. 

Handelsplattformen poängterade att åtgärderna endast är temporära och att villkoren kommer återgå till det normala så fort situationen är hanterbar. 

Justering snabbt efter

Den temporära justeringen verkar ha gett resultat för redan igår berättade eToro att de kunnat sänka beloppet från $1000 till $500 för nyinsättningar. I ett mail till CFD INFO berättade en officiell representant att eToro snart kommer kunna återgå till nyinsättningar på $200 men de kan inte ge ett exakt datum för när, men att det inte är osannolikt att det kan ske redan nästa vecka. Uttalandet gällde framför allt minsta insättning och inte handel med hävstång. 

CFD INFO kommer följa utvecklingen noga och rapportera så snart eToro bekräftar att villkoren återställts till det normala. 

Markus Larsson Civilekonom

Markus Larsson

Civilekonom & Skribent

Markus är skribent på cfdinfo.se och har ett stort intresse för ekonomi och finans. Han har en ekonomie magisterexamen vid Stockholms universitet, har jobbat på storbank och har handlat med värdepapper i över 10 år.

Fler artiklar

Kurser i realtid

Vanliga handelsplattformar

Plus500 logo

Minsta Insättning

1000 SEK

Registrering

72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.

eToro logo grön

Minsta Insättning

2000 SEK

Registrering

67% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.