CFD Info logotyp
Avatrade_logotyp

Allt om AvaTrade

79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

AvaTrade CFD-handel

AvaTrade var en av de första aktörerna att erbjuda CFD-handel och är idag en av de marknadsledande plattformarna för CFD-handel. Bolaget erbjuder en mängd olika typer av underliggande finansiella tillgångar som bland annat aktier, aktieindex, råvaror, valutor och obligationer. 

AvaTrade erbjuder CFD-handel med ett brett utbud av underliggande finansiella instrument. Du kan själv välja hävstångseffekt beroende på underliggande finansiell tillgång med upp till en hävstång på 1:30.

Bolaget erbjuder även olika typer av handelsverktyg och funktioner så du lättare kan kontrollera din handel. Du kan bland annat aktivera en Stop Loss funktion för att begränsa din förlust. 

Du kan på flera sätt lära dig mer om CFD-handel hos AvaTrade innan du börjar handla. Bolaget erbjuder bland annat ett demokonto som ger dig möjlighet att testa på CFD-handel innan du börjar handla. Du kan även ta del av bolagets utbildningar på sidan SharpTrader. Det är väldigt viktigt att du förstår CFD-handel och dess risker innan du börjar handla.

Tillgängliga marknader hos AvaTrade

AvaTrade erbjuder flera olika marknader för de underliggande finansiella instrumenten för CFD-handel. Du har bland annat möjlighet att investera i underliggande tillgångar som är noterade på de största och ledande börserna i världen, däribland USA och Storbritannien.

Du kan själv välja marknad eller land beroende på vilket finansiellt instrument som du väljer som underliggande tillgång till ditt CFD-kontrakt. Beroende på vilken underliggande tillgång som du väljer erbjuder bolaget olika utbud av marknader och länder. AvaTrade erbjuder även möjlighet att investera i olika sektorer där du kan investera i flera olika marknader och länder. 

Det är väldigt viktigt att du vid val av marknad och underliggande tillgång för ditt CFD-kontrakt har förståelse för marknaden och den underliggande tillgången. Det är även viktigt att du förstår riskerna med CFD-handel innan du börjar handla. 

Demokonto och guider

Hos AvaTrade kan man öppna ett gratis demokonto som gör det möjligt att testa på CFD-handel med fiktiva pengar. På så vis går det att testa plattformen och konceptet utan krav på någon insättning. 

På AvaTrades hemsida finns utbildningssektion har nyttig information för både nybörjare och mer vana handlare. Här går det hitta guider, definitioner och demofilmer. Utbildningssidan finns här.

Om AvaTrade

AvaTrade grundades 2006 och har sitt administrativa huvudkontor i Dublin på Irland. Bolaget är ett multinationellt företag med över 200 000 registrerade kunder globalt och regionala kontor i Milano, Paris, Tokyo och Sydney. Du kan välja mellan handelsinstrument inom bland annat valutor, aktier och råvaror. 

Bolaget som erbjuder handel i Europa heter AVA Trade EU Ltd och är reglerat av den Irländska Centralbanken (No. C53877). Bolaget Ava Trade Ltd är reglerat av B.V.I Financial Services Commission. Det finns även separata filialer som följer finansiella regleringar i länderna Australien, Sydafrika, Japan och Mellanöstern. 

AvaTrade erbjuder ett brett utbud av finansiella instrument som underliggande tillgångar till CFD-handel och är en marknadsledande handelsplattform inom CFD-handel. För mer information om bolaget och deras fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida.

Avatrade logo

79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.

Tillgängliga finansiella instrument hos AvaTrade

AvaTrade erbjuder ett brett utbud av underliggande finansiella instrument till CFD-handel. Du kan bland annat välja CFD-handel med Aktieindex, Aktier, Valuta, Kryptovaluta, ETF:er och Obligationer som underliggande tillgång till ditt CFD-kontrakt. Bolaget erbjuder olika typer av hävstångseffekter beroende på underliggande finansiellt instrument. Se nedan för en kortfattad beskrivning av de olika finansiella instrumenten och AvaTrades erbjudande. Vid val av marknad, underliggande tillgång och hävstångseffekt säkerställ att du förstår riskerna med CFD-handel. 

Aktier

Bolaget erbjuder ett brett utbud av aktier som underliggande finansiell tillgång. AvaTrade erbjuder mer än 100 olika typer av aktier som är listade på några av världens största börser i Nordamerika, Europa och Asien.  

Bolaget erbjuder aktier på marknader som bland annat inkluderar USA, Tyskland, Italien och Kina. Utbudet varierar i respektive land och flest tillgängliga aktier finns på marknader som USA. 

AvaTrade erbjuder en hävstångseffekt för aktier med upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor.

Index

AvaTrade erbjuder aktieindex som underliggande finansiella instrument till CFD-handel på de största och främsta marknaderna i Europa, USA och Asien. Bolaget erbjuder index som både följer de största noterade bolagen på aktuell marknad men även sektorspecifika index för exempelvis Cannabis och valutor som Dollar.

Bolaget erbjuder ca 20 olika aktieindex som du kan välja som underliggande tillgång till ditt CFD-kontrakt. Det är möjligt att investera i aktieindex i länder som USA, Storbritannien, Kina, Sverige och Spanien. 

AvaTrade erbjuder en hävstångseffekt för CFD-handel med aktieindex som underliggande tillgång med upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

Valuta

AvaTrade erbjuder närmare 60 olika valutapar som underliggande tillgång till CFD-handel. Bolaget erbjuder bland annat de vanligaste valutaparen som USD/EUR, EUR/GBP och EUR/JPY. Det finns även flera mindre vanliga valutapar och flera valutapar för SEK. 

Bolaget erbjuder två olika handelsplattformar, AvaTrader och MetaTrader 4, som både ger dig tillgång till att handla med valuta som underliggande tillgång. 

AvaTrade erbjuder valuta som underliggande tillgång med en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:30, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 30 000 kronor. 

Kryptovaluta

AvaTrade erbjuder CFD-handel med kryptovaluta som underliggande tillgång som ger dig möjlighet att välja mellan ca 12 olika kryptovalutor. Du kan bland annat välja mellan kryptovalutorna Bitcoin, Ethereum, Ripple och NEO. Bolaget erbjuder även ett index baserat på kryptovalutor som underliggande tillgång till CFD-handel. 

AvaTrade erbjuder med kryptovaluta som underliggande tillgång en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:2. Det innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 2 000 kronor. 

Råvaror

AvaTrade erbjuder olika typer av råvaror som underliggande tillgångar till CFD-handel. Du har möjlighet att välja mellan ca 20 olika typer av råvaror. Bolaget erbjuder bland annat guld, silver och olja men även sojabönor och majs. 

AvaTrade erbjuder olika hävstångseffekter beroende på vilken underliggande råvara som du väljer. Om du väljer guld som underliggande tillgång kan du få en hävstångseffekt med upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. För övriga råvaror kan du få en hävstångseffekt med upp till 1:10. 

ETF:er

AvaTrade erbjuder flera av de mest populära börshandlade fonderna ETF:er som underliggande tillgång för CFD-handel. Bolaget erbjuder ca 5 olika ETF:er och du kan bland annat välja ETF:er med aktier, råvaror och index. 

AvaTrade erbjuder ETF:er som underliggande tillgång med en hävstångseffekt upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor an då en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Optioner

AvaTrade ger dig möjlighet att välja bland en handfull obligationer som underliggande tillgång till CFD-handel. Du kan bland annat välja obligationer som är baserade på valutor eller olika marknader.

Bolaget erbjuder en hävstångseffekt med obligationer som underliggande tillgång motsvarande upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitalaffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Erbjudanden hos AvaTrade

AvaTrade erbjuder flera olika funktioner och erbjudanden som du kan ta del av om du skapar ett konto hos handelsplattformen. Du kan bland annat ta del av ett demokonto, valbara hävstångseffekter beroende på marknad och handelsverktyg som Stop Loss. Se nedan för några av AvaTrades erbjudanden. För mer information om bolagets erbjudanden och fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida. 

CFDinfo AvaTrade byggnad

Övrigt

Plus500UK Ltd auktoriserad och reglerad av FCA (#509909).
– Plus500CY Ltd auktoriserad och reglerad av CySEC (#250/14).
– Plus500SG Pte Ltd är licensierad av MAS (#CMS100648-1) och IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).
– Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), med licens av:
ASIC i Australien, AFSL #417727. FMA i Nya Zeeland, FSP #486026; Auktoriserad finansiell tjänsteleverantör i Sydafrika, FSP #47546. Du äger inte och har inga rättigheter till de underliggande tillgångarna. Vänligen vänd dig till informationen som finns tillgängliga på webbsidan.
– Plus500SEY Ltd är auktoriserat och reglerat av Seychelles Financial Services Authority (#SD039).

76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.