CFD Info logtyp
Avatrade logo

Allt om AvaTrade

 • Information om bolaget
 • Marknader för CFD-handel
 • Tillgängliga underliggande tillgångar

AvaTrade CFD-handel

AvaTrade var en av de första aktörerna att erbjuda CFD-handel och är idag en av de marknadsledande plattformarna för CFD-handel. Bolaget erbjuder en mängd olika typer av underliggande finansiella tillgångar som bland annat aktier, aktieindex, råvaror, valutor och obligationer. 

AvaTrade erbjuder CFD-handel med ett brett utbud av underliggande finansiella instrument. Du kan själv välja hävstångseffekt beroende på underliggande finansiell tillgång med upp till en hävstång på 1:30.

Bolaget erbjuder även olika typer av handelsverktyg och funktioner så du lättare kan kontrollera din handel. Du kan bland annat aktivera en Stop Loss funktion för att begränsa din förlust. 

Du kan på flera sätt lära dig mer om CFD-handel hos AvaTrade innan du börjar handla. Bolaget erbjuder bland annat ett demokonto som ger dig möjlighet att testa på CFD-handel innan du börjar handla. Du kan även ta del av bolagets utbildningar på sidan SharpTrader. Det är väldigt viktigt att du förstår CFD-handel och dess risker innan du börjar handla.

Innehåll

Tillgängliga marknader hos AvaTrade

AvaTrade erbjuder flera olika marknader för de underliggande finansiella instrumenten för CFD-handel. Du har bland annat möjlighet att investera i underliggande tillgångar som är noterade på de största och ledande börserna i världen, däribland USA och Storbritannien.

Du kan själv välja marknad eller land beroende på vilket finansiellt instrument som du väljer som underliggande tillgång till ditt CFD-kontrakt. Beroende på vilken underliggande tillgång som du väljer erbjuder bolaget olika utbud av marknader och länder. AvaTrade erbjuder även möjlighet att investera i olika sektorer där du kan investera i flera olika marknader och länder. 

Det är väldigt viktigt att du vid val av marknad och underliggande tillgång för ditt CFD-kontrakt har förståelse för marknaden och den underliggande tillgången. Det är även viktigt att du förstår riskerna med CFD-handel innan du börjar handla. 

CFDinfo AvaTrade byggnad

Tillgängliga finansiella instrument hos AvaTrade

AvaTrade erbjuder ett brett utbud av underliggande finansiella instrument till CFD-handel. Du kan bland annat välja CFD-handel med Aktieindex, Aktier, Valuta, Kryptovaluta, ETF:er och Obligationer som underliggande tillgång till ditt CFD-kontrakt. Bolaget erbjuder olika typer av hävstångseffekter beroende på underliggande finansiellt instrument. Se nedan för en kortfattad beskrivning av de olika finansiella instrumenten och AvaTrades erbjudande. Vid val av marknad, underliggande tillgång och hävstångseffekt säkerställ att du förstår riskerna med CFD-handel. 

Index

AvaTrade erbjuder aktieindex som underliggande finansiella instrument till CFD-handel på de största och främsta marknaderna i Europa, USA och Asien. Bolaget erbjuder index som både följer de största noterade bolagen på aktuell marknad men även sektorspecifika index för exempelvis Cannabis och valutor som Dollar.   

Bolaget erbjuder ca 20 olika aktieindex som du kan välja som underliggande tillgång till ditt CFD-kontrakt. Det är möjligt att investera i aktieindex i länder som USA, Storbritannien, Kina, Sverige och Spanien. 

AvaTrade erbjuder en hävstångseffekt för CFD-handel med aktieindex som underliggande tillgång med upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. 

Aktier

Bolaget erbjuder ett brett utbud av aktier som underliggande finansiell tillgång. AvaTrade erbjuder mer än 100 olika typer av aktier som är listade på några av världens största börser i Nordamerika, Europa och Asien.  

Bolaget erbjuder aktier på marknader som bland annat inkluderar USA, Tyskland, Italien och Kina. Utbudet varierar i respektive land och flest tillgängliga aktier finns på marknader som USA. 

AvaTrade erbjuder en hävstångseffekt för aktier med upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Valuta

AvaTrade erbjuder närmare 60 olika valutapar som underliggande tillgång till CFD-handel. Bolaget erbjuder bland annat de vanligaste valutaparen som USD/EUR, EUR/GBP och EUR/JPY. Det finns även flera mindre vanliga valutapar och flera valutapar för SEK. 

Bolaget erbjuder två olika handelsplattformar, AvaTrader och MetaTrader 4, som både ger dig tillgång till att handla med valuta som underliggande tillgång. 

AvaTrade erbjuder valuta som underliggande tillgång med en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:30, vilket innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 30 000 kronor. 

Kryptovaluta

AvaTrade erbjuder CFD-handel med kryptovaluta som underliggande tillgång som ger dig möjlighet att välja mellan ca 12 olika kryptovalutor. Du kan bland annat välja mellan kryptovalutorna Bitcoin, Ethereum, Ripple och NEO. Bolaget erbjuder även ett index baserat på kryptovalutor som underliggande tillgång till CFD-handel. 

AvaTrade erbjuder med kryptovaluta som underliggande tillgång en hävstångseffekt motsvarande upp till 1:2. Det innebär att du med 1 000 kronor får en kapitaleffekt motsvarande 2 000 kronor. 

Råvaror

AvaTrade erbjuder olika typer av råvaror som underliggande tillgångar till CFD-handel. Du har möjlighet att välja mellan ca 20 olika typer av råvaror. Bolaget erbjuder bland annat guld, silver och olja men även sojabönor och majs. 

AvaTrade erbjuder olika hävstångseffekter beroende på vilken underliggande råvara som du väljer. Om du väljer guld som underliggande tillgång kan du få en hävstångseffekt med upp till 1:20, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitaleffekt motsvarande 20 000 kronor. För övriga råvaror kan du få en hävstångseffekt med upp till 1:10. 

ETF:er

AvaTrade erbjuder flera av de mest populära börshandlade fonderna ETF:er som underliggande tillgång för CFD-handel. Bolaget erbjuder ca 5 olika ETF:er och du kan bland annat välja ETF:er med aktier, råvaror och index. 

AvaTrade erbjuder ETF:er som underliggande tillgång med en hävstångseffekt upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor an då en kapitaleffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Obligationer

AvaTrade ger dig möjlighet att välja bland en handfull obligationer som underliggande tillgång till CFD-handel. Du kan bland annat välja obligationer som är baserade på valutor eller olika marknader.

Bolaget erbjuder en hävstångseffekt med obligationer som underliggande tillgång motsvarande upp till 1:5, vilket innebär att du med 1 000 kronor kan få en kapitalaffekt motsvarande 5 000 kronor. 

Erbjudanden hos AvaTrade

AvaTrade erbjuder flera olika funktioner och erbjudanden som du kan ta del av om du skapar ett konto hos handelsplattformen. Du kan bland annat ta del av ett demokonto, valbara hävstångseffekter beroende på marknad och handelsverktyg som Stop Loss. Se nedan för några av AvaTrades erbjudanden. För mer information om bolagets erbjudanden och fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida. 

 • Brett utbud av tillgängliga marknader och underliggande finansiella instrument.
 • Utbildningsfunktioner för nybörjare med bland annat SharpTrader. Tänk på att du måste förstå CFD-handel innan du börjar handla för att undvika stora förluster. SharpTrader är ett sätt för dig att lära dig mer om CFD.
 • Gratis demokonto som gör att du har möjlighet att testa på CFD-handel och lära dig mer med en fiktiv investering utan att investera några pengar själv.
 • AvaTrade erbjuder flera olika typer av riskhanteringsverktyg och funktioner som Stop och Limit-ordrar som kan aktiveras för att begränsa din förlust. Mot en avgift kan du även aktivera AvaProtect för ytterligare skydd, för mer information se bolagets hemsida.
 • Inga växlings- eller förvaltningsavgifter. AvaTrade kompenseras för sina tjänster genom spread köp/sälj, dvs du betalar när du öppnar en position för spreaden.
 • Möjlighet att aktivera automatiserad handel för att spegla och kopiera handel från andra. Tänk på att om du aktiverar automatiserad handel styr du inte längre över din handel och säkerställ att du är medveten om riskerna med funktionen innan du aktiverar den.
 • Olika hävstångseffekter beroende på vilket underliggande finansiellt instrument du väljer. Se mer information under respektive underliggande instrument.
 • Avgifter kan tas ut för bland annat nattfinansiering och inaktivitet. En inaktivitetsavgift på 50 EUR tas ut om du inte loggar in på ditt konto på tre månader och 100 EUR om du inte använder ditt konto på ett år. För mer information om avgifter se bolagets hemsida.
 • Erbjuder dig möjlighet att handla med valutorna EUR, USD och GBP.

Om AvaTrade

AvaTrade grundades 2006 och har sitt administrativa huvudkontor i Dublin på Irland. Bolaget är ett multinationellt företag med över 200 000 registrerade kunder globalt och regionala kontor i Milano, Paris, Tokyo och Sydney. Du kan välja mellan handelsinstrument inom bland annat valutor, aktier och råvaror. 

Bolaget som erbjuder handel i Europa heter AVA Trade EU Ltd och är reglerat av den Irländska Centralbanken (No. C53877). Bolaget Ava Trade Ltd är reglerat av B.V.I Financial Services Commission. Det finns även separata filialer som följer finansiella regleringar i länderna Australien, Sydafrika, Japan och Mellanöstern. 

AvaTrade erbjuder ett brett utbud av finansiella instrument som underliggande tillgångar till CFD-handel och är en marknadsledande handelsplattform inom CFD-handel. För mer information om bolaget och deras fullständiga villkor vänligen se bolagets hemsida.

Avatrade logo